Spanje verhoogt leeftijdsgrens kinderen voor testverplichting

door admin
Spanje verhoogt leeftijdsgrens kinderen voor testverplichting

Spanje heeft namelijk besloten om de leeftijdsgrens te verhogen voor kinderen die een negatieve testuitslag moeten laten zien. Voorheen was het zo dat alle kinderen ouder dan 6 jaar zich verplicht moesten laten testen om Spanje binnen te mogen. Per 9 juni is deze leeftijd verhoogd naar kinderen van 12 jaar en ouder. Deze wijziging werd woensdag gepubliceerd in de officiële Staatscourant (BOE) van Spanje.

Zelfde als omliggende landen

Alle kinderen onder de 12 jaar hoeven zich vanaf nu niet meer te laten testen om Spanje binnen te komen. De Spaanse overheid besloot deze wijziging door te voeren nadat bekend werd dat omliggende landen ook de leeftijdsgrens van 12 jaar hanteren. Ook concludeerde het Europese geneesmiddelenburau EMA onlangs dat kinderen vanaf 12 jaar ingeënt mogen worden. Spanje kiest er daarom voor om deze leeftijd aan te houden bij het verplicht testen voor een reis naar Spanje.

Gezondheidsverklaring en QR-code nodig

Het is echter niet zo dat er voor kinderen onder de 12 jaar helemaal niks meer geregeld hoeft te worden voordat mensen naar Spanje vertrekken. Ook voor de kinderen jonger dan 12 jaar geldt dat zij in het bezit moeten zijn van een QR-code die kan worden verkregen door het invullen van de gezondheidsverklaring via deze website van de Spaanse overheid of via de app SpainTravelHealth.

Alle andere maatregelen die Spanje afgelopen weekend presenteerde, en die per 7 juni van kracht zijn om naar Spanje te kunnen reizen, blijven vooralsnog van kracht. Lees in dit artikel alles wat je moet weten om nu naar Spanje te kunnen reizen.

Dit vind je misschien ook leuk