Grote drugsvangst van geurloze cocaïne vermomd als houtskool

door admin
Grote drugsvangst van geurloze cocaïne vermomd als houtskool

Door de kleurverandering leek de drugs op houtskool en zou ook als zodanig worden vervoerd. De Spaanse en Portugese politie stelden een onderzoek in nadat ze het bedrijf als verdacht hadden aangemerkt. De drugsorganisatie had verschillende wegen om drugs te importeren. De eigenaar van het bedrijf bleek een bekende Baskische drugshandelaar te zijn.

Zwarte cocaïne gemengd met zakken houtskool

De drugsbende mengde 30 zakken zwarte cocaïne naast meer dan 1000 andere zakken met houtskool om de zending er authentiek uit te laten zien. Terwijl de politie toekeek, werden de zakken in een haven in Portugal op twee verschillende containers geladen. De containers werden door de twee politiediensten gevolgd naar de basis van de bende op een industrieterrein in Noord-Spanje.

Agenten wachtten daar tot de vrachtwagens arriveerden, waarna ze naar binnen gingen om de arrestaties te verrichten en de cocaïne in beslag te nemen.

“Deze operatie is van groot belang voor de veiligheidstroepen en -organen, niet alleen vanwege de arrestatie van een historische drugshandelaar, maar ook omdat het een van de grootste cocaïnevangsten is die is geregistreerd in Castilla y León”, aldus de politie in een persverklaring. Bovendien kwam met deze vangst een nieuwe manier om cocaïnezendingen te verhullen, boven water. 

Dit vind je misschien ook leuk