Spanje is paradijs voor gepensioneerden

door admin
Spanje is paradijs voor gepensioneerden

Spanje scoort een mooie tweede plaats op de lijst van aantrekkelijke Europese landen voor gepensioneerden. Het land laat Finland net voor zich op de ranglijst en wordt gevolgd door Slovenië en Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek van financiële dienstverlener Blacktower.

Elk jaar sluiten miljoenen werknemers voorgoed hun laptop, bergen ze hun gereedschapskist op of sluiten ze de luiken van hun zaak om van een welverdiend pensioen te genieten. Zij blijven niet allemaal in hun eigen woonplaats of land, talloze gepensioneerden besluiten het einde van hun beroepsleven te vieren door naar andere landen te verhuizen. Van de zonnige stranden van Spanje tot de besneeuwde bergen van de Alpen, Europa heeft een aantal van de beste landen ter wereld om van het pensioen te genieten.

Tweede plaats voor Spanje 

Blacktower heeft een ranglijst van meer dan 40 landen samengesteld. De lijst rangschikt de Europese landen volgens verschillende factoren, zoals het misdaadcijfer, de kosten van levensonderhoud, het percentage van de bevolking boven de 65 jaar, de huizenprijzen en de levensverwachting. Spanje is de op één na beste plaats in Europa om met pensioen te gaan.

Finland staat bovenaan de ranglijst met een totaalscore van 3,83. Het Scandinavische land trekt elk jaar miljoenen gepensioneerden vanwege de adembenemende uitzichten, meren, uitgestrekte bossen en pittoreske stadjes. Volgens Blacktower is het de vriendelijke bevolking en de ontspannen manier van leven die van dit land een perfecte bestemming maken voor wie er van zijn ‘gouden jaren’ wil genieten.

De financiële dienstverlener benadrukt dat Spanje een van de favoriete bestemmingen is vanwege het goede weer, de gevarieerde gastronomie en de eindeloze kusten. Na Spanje komen Slovenië en Nederland. Hekkensluiters op de Europese ranglijst zijn Noorwegen, Hongarije en Groot-Brittannië.

Overige ‘winnaars’

Volgens het onderzoek is Servië het land met de laagste huizenprijzen. Italië is het land met de grootste bevolking van 65 jaar en ouder. Dit betekent dat gepensioneerden er makkelijk in contact zullen komen met mensen van vergelijkbare leeftijd, volgens Blackwater. 

Het land met de beste levensverwachting in Europa is Zwitserland, waar een persoon gemiddeld 83 jaar leeft. Oekraïne kent de laagste levensstandaard.

Dit vind je misschien ook leuk