Spanje start met vaccineren laatste doelgroepen

door admin
Spanje start met vaccineren laatste doelgroepen

De commissie wil van start gaan met het uitnodigen van mensen tussen de 30 en 39 jaar. De groep die hierop volgt, zijn de mensen tussen de 20 en 29 jaar en als laatst worden tieners tussen de 12 en 19 jaar uitgenodigd om een prik te komen halen.

Spanje zal voorrang geven aan mensen van 12 jaar en ouder die bijvoorbeeld zorgafhankelijk zijn of een ziekte hebben waarbij ze meer risico lopen om ernstig ziek te worden na een coronabesmetting.

Overlapping in vaccinatie akkoord

Op dit moment zijn de meeste regio’s bezig met het vaccineren van de mensen tussen de 40 en 49 jaar. Sommige regio’s zijn echter al gestart met het vaccineren van mensen onder de 40 jaar. Hoewel dit officieel gezien de volgorde is wanneer de doelgroepen onder de 40 worden uitgenodigd, heeft zorgminister Carolina Darias aangegeven dat het prima is wanneer het vaccineren van de groepen elkaar overlapt.

Spanje ontvangt komende periode meer vaccins

Carolina Darias vertelt aan de Spaanse krant El País: “Doordat er de komende periode meer vaccins beschikbaar zijn, het zomer- en festivalseizoen dat voor de deur staat en het feit dat er in bepaalde regio’s meer vaccins beschikbaar zijn, kan het zijn dat het vaccineren in Spanje niet synchroon loopt. Dit hoeft echter geen probleem te vormen.”

Spaanse regio’s proberen meer 40-plussers te bereiken

Spanje is hiermee toe aan de laatste drie doelgroepen van Spanjaarden die nog niet zijn ingeënt. Toch dringt de de nationale commissie erop aan dat de regiobesturen er alles aan moeten blijven doen om ook de mensen van 40 jaar en ouder, die nog niet zijn gevaccineerd, te proberen te bereiken om alsnog een prik te komen halen.

Volgens het rapport van 15 juni van het Ministerie van Volksgezondheid van Spanje zijn er meer dan 37,6 miljoen prikken gezet in Spanje. Hiermee heeft 45,8 procent van de Spaanse bevolking één dosis ontvangen en heeft 27,4 procent beide prikken gehad.

Dit vind je misschien ook leuk