Dit zijn de goedkoopste steden in Spanje

door admin
Dit zijn de goedkoopste steden in Spanje

Voor de mensen die dit jaar graag naar Spanje willen gaan, maar nog niet hebben besloten wat de exacte bestemming moet worden, is een stedentrip wellicht een leuk idee. In dat geval is het heel prettig om te weten wat je kwijt bent aan een stedentrip in Spanje en dat de keuze van de stad wel degelijk uitmaakt voor de portemonnee.

Hoeveel kost een gemiddelde stedentrip in Spanje?

Uit onderzoek van Rastreator blijkt dat een stedentrip naar een grotere stad in Spanje dit jaar gemiddeld 1.202 euro kost. Hierbij gaat de vergelijker uit van een stedentrip van een week (zes overnachtingen) in een driesterrenhotel in het centrum van de stad. Bij dit bedrag zijn ook de kosten van een huurauto en het eten en drinken bij inbegrepen. Voor de mensen die buiten Spanje wonen, komen hier de kosten voor eventueel vervoer naar de stad van bestemming nog bij.

Dit zijn de tien steden in Spanje van goedkoop naar behoorlijk prijzig:

1. Las Palmas de Gran Canaria
2. Santa Cruz de Tenerife
3. Sevilla
4. Alicante
5. Valencia
6. Málaga
7. Madrid
8. Barcelona
9. Palma de Mallorca
10. Cádiz

Las Palmas goedkoopste en Cádiz duurste stedentrip

Volgens Rastreator is Las Palmas maar liefst 28 procent goedkoper dat het gemiddelde bedrag dat iemand kwijt is voor een stedentrip in een Spaanse stad. De andere uiterste zijn Cádiz, Palma de Mallorca en Barcelona waar een stedentrip tussen de 11 en 24 procent duurder is dan de gemiddelde uitgave van 1.202 euro.

Verschillende prijzen met elkaar vergeleken

Een overnachting in Las Palmas kost gemiddeld bijvoorbeeld 57 euro per nacht terwijl iemand in Cádiz gemiddeld 120 euro per nacht moet betalen voor een soortgelijk hotel. Hoewel dit meer dan het dubbele is, onderscheidt Cádiz zich met behoorlijk lage prijzen in de horeca (gemiddeld 24 euro voor een avondmaaltijd plus drinken in een restaurant) en voor extra activiteiten in de stad. Aan de andere kant moet in Barcelona behoorlijk de portemonnee worden getrokken (gemiddeld 33 euro voor hetzelfde etentje als in Cádiz).

Stedentrip in Spanje dit jaar stuk duurder

De vergelijkingssite deed in 2020 een soortgelijk onderzoek en constateert dat de prijzen voor stedentrips in Spanje behoorlijk zijn gestegen. In 2020 kostte het gemiddeld namelijk 956 euro voor een week vakantie in een Spaanse stad. Ongetwijfeld spelen diverse factoren gerelateerd aan de coronapandemie een rol bij deze prijsstijgingen.

Dit vind je misschien ook leuk