Spaanse emeritus koning aangeklaagd door ex-minnares

door admin
Spaanse emeritus koning aangeklaagd door ex-minnares

Larsen verzoekt in de klacht die zij vorig jaar in december indiende, dat haar ex-geliefde niet binnen 150 meter van haar woningen mag komen. Daarnaast eist ze compensatie wegens intimidatie en een contactverbod. De compensatie is vanwege het illegale toezicht op haar in het Verenigd Koninkrijk en bij haar huis in Montecarlo dat zou worden uitgevoerd door de Spaanse geheime dienst CNI. Over de hoogte van de geëiste schadevergoeding is niets bekend gemaakt.

In juli getuigde Corinna Larsen in een groot Spaans proces tegen de ex-commissaris van de Spaanse nationale politie Villarejo ‘doodsbang’ te zijn door de ‘constante bedreigingen’ van de CNI. Ze zou sinds 2012 zijn lastiggevallen door middel van bedreigingen, laster en spionage.

Villarejo – die werd beschuldigd van criminele organisatie, omkoping en witwassen – zegt in zijn proces dat hij Corinna Larsen probeerde te ‘overtuigen’ en te ‘verleiden’ omdat het zijn ‘baan’ was.

De intimidatie zou tot doel hebben dat Larsen geen staatsgeheimen zou prijsgeven, waarover zij kennis zou hebben volgens de beschuldigingen van de kant van de koning.

Nog geen reactie van verdediging

Volgens de publicatie van het Londense Hooggerechtshof heeft de verdediging van Juan Carlos I nog niet gereageerd op de claim. Nog beslist moet worden of de Engelse justitie bevoegd is om een ​​voormalig staatshoofd van een andere natie die niet in het Verenigd Koninkrijk leeft aan te klagen.

Intimidatie sinds 2012

Larsen heeft in verschillende interviews en zelfs tijdens haar optreden als getuige in een proces in Spanje – het eerste dat is gehouden tegen de gepensioneerde commissaris José Manuel Villarejo – de intimidatie aan de kaak gesteld die zij zou hebben geleden sinds 2012. Toen kwam haar relatie met Juan Carlos I aan het licht.

Dit gebeurde tijdens de luxe jachtsafari die ze samen maakten naar Botswane. Doordat Juan Carlos hier een ongeval kreeg, werd, kwam het nieuws naar buiten. Dat hij midden in de economische crisis die Spanje zwaar trof een luxe jachtsafari maakte, werd hem door het Spaanse volk niet in dank afgenomen. Het incident beschadigde de reputatie van de vorst en lag gedeeltelijk achter zijn verrassende beslissing om in 2014 af te treden.

Juan Carlos is de afgelopen jaren geteisterd door beschuldigingen van wangedrag met betrekking tot zijn financiën. In 2020 kondigde Felipe VI aan afstand te doen van elke erfenis van zijn vader en hem zijn jaarlijkse toelage uitbetaald door het Koninklijk Huis te ontnemen. In augustus van dat jaar verliet Juan Carlos Spanje voor de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij zich sinds vandaag precies een jaar geleden in Abu Dhabi heeft gevestigd.

Dit vind je misschien ook leuk