Balearen schrappen gezondheidsformulier voor Spanjaarden

door admin
Balearen schrappen gezondheidsformulier voor Spanjaarden

Het invullen van het extra gezondheidsformulier is voor Spaanse residenten vanaf aanstaande dinsdag verleden tijd. Alleen het tonen van een Covid-certificaat, ook wel het coronapaspoort, is voldoende wanneer Spanjaarden naar de Spaanse eilanden gaan. De woordvoerder van het regiobestuur van de Balearen, Iago Negueruela, deed vandaag deze mededeling.

Covid-certificaat enige formulier voor reizen naar Balearen

Ook wordt de leeftijd voor controle naar boven bijgesteld en is vanaf dinsdag gelijk aan de regels voor internationale toeristen. Vanaf dinsdag dient iedereen van 12 jaar en ouder een Covid-certificaat, ook wel een coronapaspoort, te overleggen. Hierin kan met een QR-code worden aangetoond dat de persoon in kwestie volledig is gevaccineerd, onlangs negatief is getest of in de afgelopen periode is hersteld van Covid-19.

Restricties Ibiza voor niet-samenwonenden opgeheven

Dit is niet de enige maatregel die het regiobestuur van de Balearen nam. Ook worden samenkomsten tussen niet-samenwonenden tussen 2.00 en 6.00 uur op Ibiza toegestaan vanaf 15 september. Ibiza was het enige eiland met vooralsnog de hoogste corona-incidentie. Deze daalde op 10 september onder de 350 gevallen per 100.000 inwoners wat volgens het regiobestuur voldoende is om de beperkingen voor nachtelijke samenkomsten niet meer te handhaven.

Op het moment van schrijven bedraagt de incidentie van de afgelopen 14 dagen op alle eilanden van de Balearen bij elkaar 146,1 positieve gevallen per 100.000 inwoners.

Versoepelingen Spaanse eilanden in eerste instantie tijdelijk

Op basis van de epidemiologische gegevens van 10 september heeft het regiobestuur besloten tot het versoepelen van deze maatregelen. De versoepelingen gelden vooralsnog tot 29 september. Op deze dag zal de situatie opnieuw worden bekeken en dan zal er worden besloten of ook de beperkingen op het gebied van sociale, culturele en vrijetijdsbesteding kunnen worden versoepeld.

Dit vind je misschien ook leuk