Parador-hotels steunen door Covid-19 getroffen Spaanse gezinnen

door admin
Parador-hotels steunen door Covid-19 getroffen Spaanse gezinnen

Paradores steunt de actie ‘Restaurants tegen de honger’ die als doel heeft om die gezinnen te helpen die het zwaarst door de pandemie zijn getroffen. Zo zullen de paradors van Cádiz, El Saler, La Granja, Toledo, Santo Estevo, Santiago de Compostela, Alcalá de Henares en Granada (foto) een deel van de restaurantomzet die tussen 15 september en 15 november wordt gerealiseerd, doneren. Zij krijgen het label ‘Restaurante Bueno’, dat hen erkent als een plaats waar niet alleen goed wordt gegeten, maar waar ook honger wordt bestreden. 

Bijdragen aan VN-doelen

De samenwerking past in het streven van Paradores om bij te dragen aan de verwezenlijking van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. In dit geval gaat het om het specifieke doel dat acties om een einde te maken aan honger stimuleert, voedselzekerheid en betere voeding bewerkstelligt en duurzame landbouw bevordert.

Kans op sociale uitsluiting gestegen in Spanje

Volgens het Spaanse Nationaal Instituut voor de Statistiek (INE) is het percentage van de bevolking dat in Spanje het risico loopt op armoede of sociale uitsluiting gestegen in 2020 van 25,3% tot 26,4%. Action against Hunger zet zich in voor het voorkomen en verminderen van de gevolgen ervan en helpt zo dag in dag uit duizenden gezinnen om zich te blijven voeden. 

Over de Paradores 

Parador-hotels zijn luxe staatshotels gevestigd in vaak schitterende historische bouwwerken zoals kastelen, kloosters en paleizen. Begin 1900 was er nauwelijks sprake van toerisme in Spanje. Om de economie een boost te geven, moest een stevig toeristisch fundament worden gelegd in Spanje. Zo ontstond het Koninklijk Commissariaat voor Toerisme. Militair en politicus Benigno de la Vega-Inclán kwam met het concept van de Paradores.

Het Koninklijk Commissariaat voor Toerisme had twee doelen: het ontwikkelen van het toerisme in Spanje en het neerzetten van een hotelketen van hoge kwaliteit. In 1928 werd het eerste Parador-hotel, de Parador Nacional in de Sierra de Gredos in Ávila, geopend. Inmiddels kent Spanje 97 Parador-hotels op prachtige plekken die de schoonheid en eigenheid van het land benadrukken.

Dit vind je misschien ook leuk