Wisselende resultaten Spaanse topclubs in de Champions League

door admin

Met name het Nederlands getinte Barcelona zal teleurgesteld zijn over het verloop van de eerste wedstrijd. Dinsdagavond speelde Villarreal, dat in de Champions League mag uitkomen omdat het vorig seizoen de Europa League won, met 2-2 gelijk tegen Atalanta Bergamo uit Italië. Dit deed het in het eigen El Madrigal. Villarreal kwam al na 6 minuten op achterstand, maar wist de wedstrijd mede door een doelpunt van de Nederlander Arnaut Groeneveld na 73 minuten om te draaien in een 2-1 voorsprong. Desalniettemin kwam Atalanta, waar Teun Koopmeiners na 70 minuten werd ingebracht voor Marten de Roon, na 83 minuten op gelijke hoogte. De 2-2 bleef na 90 minuten op het scorebord staan. De neutrale toeschouwer was de grote winnaar van de avond.

Villarreal speelt de volgende Champions League wedstrijd op 29 september in Engeland tegen het Manchester United van Cristiano Ronaldo. De andere tegenstander in de poule is Young Boys uit Zwitserland, dat verrassend won van Manchester in de eerste groepswedstrijd.

FC Barcelona

Het FC Barcelona van trainer Ronald Koeman bracht het er dinsdag minder goed vanaf in de thuiswedstrijd tegen de kampioen van Duitsland, Bayern München. Op de pagina Wedtips Champions League van SportyTrader, waar voetbalwedstrijden worden voorspeld op basis van verschillende factoren die invloed hebben op een Champions League duel, was al voorspeld dat Barcelona in moeilijkheden zou komen tegen het meer ervaren, kwalitatief betere en fysiek sterkere Bayern München.

In Camp Nou werd dit werkelijkheid en kwam Barcelona geen moment in de wedstrijd: 0-3. Het aanvalsduo Luuk de Jong, die kort geleden overkwam van Sevilla, en Memphis Depay wist geen enkele doelkans te creëren en ook Frenkie de Jong wist niet te overtuigen. De Duitser Thomas Müller maakte in de 34e minuut de 0-1, waarna de Poolse topschutter Robert Lewandowski Barcelona extra veel pijn deed met zijn doelpunten in de 56e en 85e minuut.

Barcelona zal zich verplicht voelen om veel punten te pakken tegen de andere twee ploegen uit de poule, Benfica en Dinamo Kiev, daar Bayern München op dit moment duidelijk een maatje te groot lijkt te zijn. De Portugezen en Oekraïners deelden de punten dinsdagavond in Kiev (0-0). Op woensdag 29 september reist Barcelona af naar Lissabon om het op te nemen tegen Benfica.

Sevilla

Sevilla, de nummer 4 van het vorige Spaanse voetbalseizoen, speelde ook op dinsdagavond. Het team dat onder leiding staat van Julen Lopetegui kwam thuis niet verder dan een 1-1 tegen RB Salzburg uit Oostenrijk. Beide doelpunten werden gemaakt in de eerste helft door een penalty (doelpunt Sevilla op naam van Ivan Rakitic). Opmerkelijk genoeg gaf de scheidsrechter 4 penalty’s in de eerste helft, waarvan er dus ook twee werden gemist. Sevilla zal echter niet ontevreden zijn met het gelijkspel, omdat het geruim 40 minuten met 10 man speelde na een rode kaart van Youssef En-Nesyri. De Nederlander Karim Rekik kwam niet binnen de lijnen bij Sevilla. De andere twee ploegen waar Sevilla het tegen gaat opnemen in de Champions League zijn het Wolfsburg van trainer Mark van Bommel en Lille.

Atlético Madrid

Op woensdagavond speelde de Spaanse kampioen van het seizoen 2020/2021, Atlético Madrid, in het Estadio Wanda Metropolitano tegen FC Porto. Beide ploegen wisten niet te scoren in deze wedstrijd: 0-0. Bij Atlético Madrid viel Antoine Griezmann na 60 minuten in, waarbij hij door een deel van de aanhang van Atlético op een fluitconcert werd getrakteerd.

De Fransman keerde onlangs terug bij de club uit Madrid, nadat hij in 2019 voor zo’n 120 miljoen euro de overstap had gemaakt naar Barcelona. Het Atlético van coach Diego Simeone wacht een zware poulefase in het kampioenenbal. Naast Atlético Madrid en FC Porto zijn ook AC Milan en Liverpool ingedeeld in poule B. Op dinsdag 28 september speelt Atlético de tweede poulewedstrijd in Milaan tegen AC Milan, dat woensdagavond nipt verloor van Liverpool (3-2).

Real Madrid

Real Madrid won ten slotte woensdag in het Stade Giuseppe-Meazza op de valreep van de kampioen van Italië, Inter Milan. In de eerste helft waren de Italianen de beter ploeg en was het ook Inter dat de betere kansen kreeg. In de tweede helft was het Real Madrid van Carlo Ancelotti gelijkwaardig aan de thuisploeg. In de slotfase werd “De Koninklijke” gevaarlijker en het was de Braziliaan Rodrygo die in de 89e minuut de winnende treffer maakte tegen de club van de Nederlanders Denzel Dumfries en Stefan de Vrij.

Real Madrid begint zo goed aan het Champions League seizoen. De club uit Madrid zal na de eerste winst op Inter veel vertrouwen hebben in zijn kansen, omdat het verder in een poule is ingedeeld met op papier minder sterke tegenstanders. Op dinsdag 28 september speelt Real Madrid tegen FC Sheriff uit Moldavië. Verder is Shakhtar Donetsk uit Oekraïne ingedeeld in groep D. Sheriff won gisteren verrassend met 2-0 van Shakhtar.