Netwerk dat illegaal zangvogels ving en hield in Spanje opgerold

door admin
Netwerk dat illegaal zangvogels ving en hield in Spanje opgerold

Drie personen zijn geareresteerd op verdenking van illegale vangst van zangvogels met onzichtbare netten. Het gaat om een misdaad tegen de bescherming van het milieu en wilde fauna. Het vangen van kleine zangvogels zoals vinken is illegaal.

Vogels gevangen

De politie ging naar de boerderijen om een ​​inspectie uit te voeren. Bij aankomst vonden ze grote netten met gevangen vogels. Het ging om mussen, groenlingen en Europese distelvinken. 87 van hen waren al dood, maar de politie slaagde erin om sommigen te redden, die ze vrijlieten.

Illegale vangst

Volgens de Guardia Civil van Almeria genieten deze vogels op generieke wijze bescherming in overenstemming met de vogelrichtlijn 2009/147 / CE, wet 42/2007 op natuurlijk erfgoed en biodiversiteit, omdat hun vangst momenteel verboden is (art. 335 Wetboek van Strafrecht).

Bovendien zijn de methoden die voor de vangst werden gehanteerd (netten, lijm, elastiekjes etc.) verboden omdat het gaat om niet selectieve procedures. Dit resulteert in de onvoorspelbare manier waarop meerdere soorten gevangen kunnen worden. De verdachten zijn ter beschikking gesteld van de gerechtelijke autoriteiten. 

Dit vind je misschien ook leuk