Binnen enkele dagen weer vrij toegang tot luchthavens Spanje

door admin
Binnen enkele dagen weer vrij toegang tot luchthavens Spanje

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan stelde de luchthavenautoriteit Aena eerder beperkende maatregelen in voor bezoekers om toegang te krijgen tot luchthavens. Deze maatregel was onderdeel van het Airport Health Accreditation-programma (AHA) dat werd ingesteld op alle 46 vliegvelden in Spanje.

Beperkte toegang tot Spaanse luchthavens

Een van de belangrijkste maatregelen van dit programma betreft de beperkte toegang tot de vliegvelden. Zo is het tot op heden alleen mogelijk dat passagiers met een geldige instapkaart, luchthavenpersoneel en begeleiders met een geldige reden de Spaanse luchthavens betreden. Deze maatregel werd ingesteld om mensenmassa’s te voorkomen op de luchthavens.

Spaanse Ministerraad besluit deze week over opheffen beperkingen

Zaterdag vertelde Spaanse minister Raquel Sánchez van Vervoer dat de beperkingen in de komende dagen worden opgeheven en mensen weer bijna ‘als vanouds’ toegang hebben tot de vliegvelden. Deze week wordt het opheffen van deze beperkingen besproken in de Ministerraad en na goedkeurig zullen de luchthavens weer vrij toegankelijk worden voor alle mensen.

Besluit dankzij verbeterde epidemiologische situatie in Spanje

De Spaanse minister vertelde zich comfortabel te voelen om deze keuze te maken gezien de verbeterde epidemiologische situatie in Spanje. Sánchez bracht deze ‘heuglijke boodschap’ na overleg met haar ministerie waaraan ook de voorzitters van onder meer Aena en Renfe hadden deelgenomen.

Niet alle beperkingen weg op Spaanse luchthavens

Hoewel er wordt gerefereerd aan ‘de wereld als vanouds’ is het nog niet zeker of alle beperkingen worden losgelaten. Vooralsnog deed de minister nog geen uitspraken over het mogelijk opheffen van de mondkapjesplicht die in deze binnenruimtes en in het openbaar vervoer nog altijd van kracht is.

Dit vind je misschien ook leuk