Spaans gehucht gebruikt feestbudget voor elektriciteitsrekening inwoners

door admin
Spaans gehucht gebruikt feestbudget voor elektriciteitsrekening inwoners

José Andrés Nadador bevestigt dat de maatregel veel gepensioneerden in zijn dorp zal helpen. De elektriciteitsrekening is al met 44 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden, na de ongebreidelde stijgingen op de groothandelsmarkt.

De 67 inwoners van Zorita de los Canes vormen samen 23 huishoudens. De feesten die jaarlijks in het tweede weekend van oktober worden gehouden, werden door de gemeenteraad geanuleerd ‘om dat geld te besteden aan het betalen van de rekeningen van de inwoners van het dorp’, zo bevestigde burgemeester Nadador in de krant 20Minutos.

Hoeveel gaat de gemeente investeren?

José Andrés Nadador verklaart dat ‘26.000 euro zal worden toegewezen om 90 procent van de rekeningen van de ingeschreven inwoners te betalen’, aangezien Zorita de los Canes een plaats is met groot aantal gepensioneerden die sowieso al moeite hebben om al hun rekeningen te betalen. Nadador gaf ook aan dat het onmogelijk is om 100 procent van de elektriciteitsrekening voor zijn rekening te nemen.

Het doel is dat de facturen voor de maanden juni t/m oktober worden betaald, met de mogelijkheid dat de regeling wordt verlengd tot de maand november. Dan zijn de lasten immers hoger door het gebrek aan natuurlijk licht en warmte. De burgemeester is echter van mening ‘dat het noodzakelijk is om een ​​gemeenteraadsvergadering te houden om de kwestie te bespreken, hoewel het geweldig zou zijn om de regeling uit te kunnen breiden.’

Het doel van de maatregel is dat geregistreerde kiezers op een eenvoudige manier toegang krijgen tot de steun door de facturen die op hun naam staan aan het gemeentehuis te presenteren. 

Dit vind je misschien ook leuk