Reusachtige maanvis gevangen in Spanje

door admin
Reusachtige maanvis gevangen in Spanje

De maanvis had een lengte van 3,2 meter van vin tot vin en werd door de wetenschappers op dezelfde plek weer vrijgelaten. Het dier werd gevangen in een onderwaterkamer. Nadat het eenmaal aan boord was getakeld werd het gemeten en onderzocht. De maan vis woog liefst een ton en was 2,9 meter lang en 3,2 meter van vin tot vin. 

De onderzoekers van het US Marine Biology Laboratory, onder leiding van professor José Carlos García Gómez, werken samen met collega’s uit Zwitserland aan het monitoren van de populatie maanvissen die langs Ceuta trekken, aldus de Universiteit van Sevilla.

Ze werken aan het identificeren van de morfologische en genetische verschillen tussen de “Mola mola” en de “Mola Alexandrini” soort.
Het bij Ceuta gevangen exemplaar behoort volgens de onderzoekers tot de soort “Mola Alexandrini”.

Sunfish vertoont vreemd gedrag

De vis vertoont een vreemd gedrag. Ze zonnebaden op hun zij op het zeeoppervlak. Gedragswetenschappers geloven dat dit een strategie kan zijn van ’thermisch opladen’ na de diepe duiken in kouder water om zich te voeden.

Het Guinness Book of World Records bevat details van een exemplaar gevonden voor de Japanse kust van Kamogawa. Die maanviis was 2,72 meter lang en woog 2300 kg.

In deze video die door de Universiteit van Sevilla op Twitter werd gedeeld, is te zien hoe de vis wordt gewogen en losgelaten. Een duiker begeleidde de vis om ervoor te zorgen dat hij zich van de boten verwijderde zonder zichzelf te bezeren.

Dit vind je misschien ook leuk