Bezoek Madrid voor de halve prijs

door admin
Bezoek Madrid voor de halve prijs

De regionale president van Madrid, Isabel Díaz Ayuso, hoopt 40.000 nationale toeristen naar de hoofdstad te trekken. De stad heeft een voucher-regeling van 600 euro gelanceerd – bono turístico – voor alle officiële inwoners van Spanje.

De voucher geeft de Spaanse ingezetene recht op 50 procent korting op accommodatie, reisbureaudeals en meer. Er is een maximale besparing van 600 euro, dus als je budget minder is, is dat geen probleem. En het goede nieuws is dat de voucher niet alleen voor de hoofdstad zelf geldt. De hele regio Madrid is inbegrepen.

Lees meer over wandelen in Madrid 

Hoe de voucherregeling aanvragen

Om de voucher aan te vragen, moet je eerst boeken bij een van de reisbureaus of hotels die deelnemen aan de regeling. Zij kunnen je ook meer informatie geven over hoe zij de korting toepassen. De bono turístico-website is hier te vinden. Je moet een formulier met je gegevens invullen en twee afbeeldingen van je verblijfsdocument uploaden, voor- en achterkant.

Er is een minimum verblijf van één nacht in de regio Madrid om in aanmerking te komen voor de voucher. Nadat je je hebt aangemeld voor de regeling, moet je minimaal tien dagen wachten voordat je gebruik kunt maken van de voucher. Na het boeken heb je echter 40 dagen de tijd om gebruik te maken van de voucher. De regeling loopt af op 15 mei 2022.

Tot nu toe hebben 10.500 mensen zich aangemeld om van het aanbod te genieten. Als je zin hebt in een winter- of voorjaarsvakantie, is dit het moment om te profiteren van deze sympathieke aanbieding. Veel mensen maken gebruik van reisbureaus om te boeken. Omdat deze vaak hoge kortingen kunnen vinden voor reizen, accommodatie en entertainment, kun je zo nog meer waar voor je geld krijgen. Let wel: je moet formeel ingezetene van Spanje zijn om een aanvraag in te dienen. 

Dit vind je misschien ook leuk