Mensenhandeloperatie ontmanteld door Spaanse Guardia Civil

door admin
Mensenhandeloperatie ontmanteld door Spaanse Guardia Civil

In het kader van de operatie, ‘Malus Somnia-Meso’, zijn zes mensen gearresteerd en nog drie worden onderzocht. Onder de gearresteerden zijn vier vrouwen. Drie hebben de Colombiaanse nationaliteit en de andere de Spaanse. Ze worden onderzocht voor misdrijven van mensenhandel met het oog op seksuele uitbuiting, witwassen, lidmaatschap van een criminele organisatie en misdrijven tegen de volksgezondheid.

De operatie was gericht op Ciudad Real en Granada. Bij het doorzoeken van vier huizen vond de politie een grote hoeveelheid documentatie en talloze bonnetjes voor grote geldovermakingen naar derde landen.

Lees ook: Prostitutie in Spanje, een miljardenbusiness op het randje van verbod?

Volgens de Guardia Civil zijn de vrouwen naar Spanje vervoerd door misbruik te maken van de kwetsbare situatie waarin ze zich in Colombia bevonden. Ze ontvingen een uitnodigingsbrief waarmee de bendeleden hen door bedrog naar een ‘beter leven’ lokten.

Gedwongen tot het verrichten van seksuele handelingen

Bij aankomst in Spanje werd hun persoonlijke documentatie afgenomen en werden de vrouwen naar verschillende eigendommen gebracht en gedwongen om tegen hun wil seks te hebben met verschillende “cliënten”. Ze werden ook gedwongen verdovende middelen te gebruiken tijdens de lange uren dat ze werkten. Ook werd van hen verwacht dat zij hun ‘klanten’ dit soort middelen zouden aanbieden.

Valse schulden

De slachtoffers kregen te horen dat ze schulden hadden opgebouwd en moesten doen wat hen was opgedragen totdat deze  schulden waren afbetaald, anders zouden hun familieleden in Columbia schade oplopen.
De bende plaatste advertenties op duizenden websites die dit ‘nieuwe leven’ in Spanje aanboden

Slachtoffers van mensenhandel

Toen de operatie ‘live’ ging, werden vijf slachtoffers vrijgelaten en drie van hen worden als getuigen beschermd. De vrouwen waren van verschillende nationaliteiten. Het lijkt erop dat deze criminele operatie niet nieuw is, en het is mogelijk dat in totaal meer dan 30 vrouwen in het slachtoffer zijn geworden van deze bende.

Dit vind je misschien ook leuk