Spanje schort waarschijnlijk vluchten naar Zuid-Afrika en Botswana op

door admin
Spanje schort waarschijnlijk vluchten naar Zuid-Afrika en Botswana op

Spanje zou zich dan kunnen aansluiten bij andere EU-landen bij het opschorten van vluchten naar Zuid-Afrika en Botswana. Die andere landen zijn Oostenrijk, Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland. Het Verenigd Koninkrijk heeft ook al luchtverbindingen opgeschort.

EU-lidstaten

Minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, kondigde aan dat de regering dit voorstel op dinsdag 30 november naar de Ministerraad zal brengen. Haar aankondiging komt nadat ze had gehoord dat de EU-lidstaten bijeen zouden komen in een buitengewone vergadering. Die begon vandaag om 15.00 uur en was bedoeld om een ​​gemeenschappelijk antwoord overeen te komen en te coördineren volgens het voorstel van de Europese Commissie vanmorgen vroeg.

In een interview met TVE gaf Darias aan dat op dit moment alleen luchtverkeer van en naar Zuid-Afrika en Botswana in behandeling is. Dat kan echter de komende dagen veranderen en zal verder worden geanalyseerd afhankelijk van de ontwikkelingen rond de nieuwe variant.

Gemakkelijk verzonden

De nieuwe stam is geïdentificeerd als B.1.1.529 en baart wetenschappers grote zorgen omdat ze 32 mutaties heeft. Dit is een hoog aantal en daardoor vermoeden experts dat het virus gemakkelijk wordt overgedragen en ook resistent is tegen vaccins. Het is echter nog te vroeg om precies te bevestigen hoe deze nieuwe soort ons zal beïnvloeden.

Variant B.1.1.529

Zoals gemeld door El Pais, werd variant B.1.1.529 deze week geïdentificeerd door Zuid-Afrikaanse wetenschappers na een ongebruikelijke piek in gevallen van coronavirus in Pretoria en Johannesburg midden deze maand. Op donderdag waren er 77 gevallen ontdekt in Zuid-Afrika, vier in Botswana, één in Hong Kong, de laatste van een 36-jarige man die uit Zuid-Afrika reisde, en een andere in Israël, van een reiziger uit Malawi.

Tot nu toe zijn er geen gevallen van deze variant geregistreerd in Spanje. Darias heeft echter aangegeven dat de regering vanuit het oogpunt van de volksgezondheid van plan is te eisen dat passagiers die uit risicolanden komen, moeten worden gevaccineerd en ook een negatieve PCR- of antigeentest moeten overleggen.

Met hoopvolle voorspellingen zoals deze in ons eerdere artikel zal Spanje geen nieuwe uitbraak willen riskeren.

Dit vind je misschien ook leuk