Covid-certificaat verplicht in restaurants op de Balearen

door admin
Covid-certificaat verplicht in restaurants op de Balearen

Het Hooggerechtshof van de Balearen (TSJIB) heeft donderdag groen licht gegeven voor een nieuw waarschuwingssysteem. Dit vereist een Covid-certificaat om toegang te krijgen tot bepaalde ruimtes.
Volgens het nieuwe niveausysteem bevinden alle eilanden – behalve Menorca – zich op niveau 1.

Dit betekent dat je het certificaat moet hebben om toegang te krijgen tot het restaurantinterieur en alle uitgaansgelegenheden. Uit het Covid-certificaat blijkt dat de houder ofwel volledig is ingeënt, een negatieve Covid-test heeft of hersteld is van het virus.

Niveaus 2 en 3

De overeenkomst die maandag werd goedgekeurd, schetst ook niveaus 2 en 3. Mocht de epidemiologische situatie naar niveau 2 gaan, dan zouden toeristische accommodaties waar gasten een kamer delen, worden opgenomen in de verplichting tot het tonen van het Covid-certificaat.

Bovendien zou op niveau 3 de productie van een Covid-certificaat ook vereist zijn in bioscopen, circussen met feesttenten, dansacademies, sportscholen of culturele evenementen waar mensen eten of drinken. Dit is het geval voor Menorca, zoals vrijdag goedgekeurd door de regeringsraad.

De maatregel is deze zaterdag van kracht geworden. Dit aan de vooravond van het lange weekend ‘Puente de Diciembre’ en enkele weken voor Kerst. Het blijft van kracht tot 24 januari.

Dit vind je misschien ook leuk