Bij vijf of meer besmettingen de hele klas in quarantaine in Spanje

door admin
Bij vijf of meer besmettingen de hele klas in quarantaine in Spanje

De Volksgezondheidscommissie beveelt aan om de hele klas in quarantaine te houden als er in de afgelopen week vijf of meer besmettingen met het coronavirus in de groep zijn of als tenminste 20% van de leerlingen besmet is.

De technici van het ministerie van Volksgezondheid en de autonome gemeenschappen hebben deze wijziging aangenomen met als doel “de aanwezigheid op alle onderwijsniveaus zoveel mogelijk te garanderen en de naleving van preventiemaatregelen te bevorderen”.

Als in klaslokalen vier of minder positieven worden gedetecteerd Dus in klaslokalen, als vier positieven of minder worden gedetecteerd (en minder dan 20% van de klas is geïnfecteerd), worden deze gezien als sporadische gevallen en wordt quarantaine niet aanbevolen.

Zeven dagen quarantaine

Bovendien zijn de perioden van isolatie voor nauwe contacten van een positief getest persoon verlaagd van 10 naar 7 dagen. “Deze verandering is het gevolg van de huidige pandemische situatie en  weerspiegelt ook de belangrijke vooruitgang in vaccinatie in alle leeftijdsgroepen. Het houdt bovendien rekening met het feit dat schoolomgevingen tijdens de pandemie hebben bewezen veilige omgevingen te zijn in termen van de overdracht van het virus”, zo lichtten bronnen bij het ministerie toe aan RTVE.es.

Unanieme overeenstemming

De regering en de autonome gemeenschappen kwamen “unaniem” overeen dat de ’terugkeer naar school’ na Driekoningen vanaf 10 januari face-to-face zal zijn. De gezondheidscommissie was alleen nog in afwachting van een uitspraak over een verandering in de regels rond quarantaines. De Gemeenschap van Madrid en Andalusië namen hetzelfde besluit al eerder. 

Dit vind je misschien ook leuk