Corona-uitbraken veroorzaken onrust op verschillende cruiseschepen

door admin
Corona-uitbraken veroorzaken onrust op verschillende cruiseschepen

Tientallen passagiers moesten de MSC Grandiosa verlaten in Genua, Italië, toen ze positief testten op covid. Het schip was afkomstig uit Marseille. De cruise ging op 28 december in de Franse havenstad van start met meer dan 4.000 passagiers en bemanningsleden. Volgens RaiNews24 testten meer dan 150 passagiers positief.

Protocol

“Volgens het protocol werden de positief geteste passagiers en hun familieleden onmiddellijk geïsoleerd in balkonhutten en kregen ze medische hulp”, aldus de communicatieafdeling van MSC. Vijfenveertig van hen werden op kosten van het scheepvaartbedrijf “veilig naar huis gebracht”. Ondertussen werden andere passagiers die positief testten overgebracht naar medische instellingen of geïsoleerd.

Meer positief geteste mensen stapten vervolgens uit in de haven van Civitavecchia van waaruit Rome en Palermo worden bediend.

Palma de Mallorca

Nog eens vijftien passagiers die positief testten op Covid, werden vrijdag van het cruiseschip gehaald toen het aanmeerde in Palma. Onder degenen die in Palma in quarantaine moeten, zijn 11 bemanningsleden en 4 passagiers afkomstig van Mallorca. De havenautoriteit van de Balearen bevestigde: “de MSC Grandiosa zou deze vrijdag de haven van Palma niet verlaten. Het was een uitzonderlijke gebeurtenis”.

Alle positieve passagiers gaan van boord in de havens en moeten daar de quarantaineregels van het betreffende land volgen. Alle gemaakte kosten worden naar verluidt gedekt door de scheepsverzekering.

Cruiseschip passagiers Covid paspoort

Cruisemaatschappijen konden pas vorig jaar hun activiteiten weer hervatten, nadat ze deze langdurig hebben moeten staken door de pandemie. Door de Omicron-variant is er echter al een forse toename van het aantal positieve gevallen aan boord van cruiseschepen geregistreerd.

Normaal gesproken dienen alle passagiers voor het instappen een Covid-paspoort of een negatief testresultaat (minderjarigen) kunnen overleggen. Tijdens de cruise worden veelal ook regelmatig tests uitgevoerd.

Ondanks de uitbraken komen er volgens berichten van passagiers op sociale media nog steeds mensen aan boord.

Dit vind je misschien ook leuk