Spanje wereldwijd populairste bestemming voor Semana Santa

door admin
Spanje wereldwijd populairste bestemming voor Semana Santa

Waar mensen aan het begin van het jaar hun tripjes nog kort van tevoren boekten, vanwege de pandemie, lijken vakantiegangers deze angst langzaam maar zeker van zich af te schudden. De boekingen voor de Semana Santa blijven namelijk alleen maar toenemen.

Run op trips tijdens Semana Santa in Spanje

Het aantal boekingen voor dit jaar ligt op het moment van schrijven nog 28 procent onder de boekingen van 2019, het jaar voor de pandemie. De laatste weken is er echter een run zichtbaar op tripjes tijdens de Semana Santa in Spanje. Volgens reisbureau Destinia overstijgt het aantal boekingen de aantallen van 2019 in de afgelopen drie weken met 7 procent meer boekingen per week.

Spanje wereldwijd meest populair in week voor Pasen

Spanje is momenteel goed voor een op de vier boekingen (25,02 procent) wereldwijd. Het land wordt op de voet gevolgd door de Verenigde Staten (21,34 procent). Italië neemt een 3e positie in met 7,37 procent van de boekingen.

Ook de nationaliteiten van de toeristen worden geanalyseerd door het platform. De Spanjaarden blijken zelf het grootste aandeel te hebben in de boekingen tijdens de Semana Santa; ruim 65 procent van alle boekingen is afkomstig van de Spanjaarden zelf. 16 procent van de boekingen zijn gedaan door mensen uit het Verenigd Koninkrijk en iets meer dan 3 procent door Duitse toeristen. Vooral stellen (ruim 47 procent) blijken de Semana Santa in Spanje een perfect excuus te vinden voor een paar dagen weg.

Andalusië is momenteel met ruim 20 procent van de boekingen in Spanje tijdens de Semana Santa de populairste regio. De Zuid-Spaanse regio wint het maar net van de Canarische eilanden (19,9 procent) en Catalonië (18 procent).

Boekingen nemen enorm toe in laatste weken voor Semana Santa

Gezien de enorm stijging van het aantal boekingen in de afgelopen weken heeft de directeur van Destinia er vertrouwen in dat de Semana Santa een start is van een zeer succesvolle zomer in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk