Schilderij Picasso brengt 67 miljoen dollar op bij veiling in New York

door admin
Schilderij Picasso brengt 67 miljoen dollar op bij veiling in New York

Dat werk was het duurste van de meer dan vijftig stukken die vanmiddag op de markt kwamen, waaronder ook andere door de Spaanse kunstenaar gesigneerde schilderijen, zoals L’Étreinte (14,11 miljoen); Mousquetaire à la pipe, buste (8,48 miljoen) en Homme et femme nue (5,13 miljoen).

Het resultaat voor Picasso’s Femme nu couchée, zou naar verwachting zo’n 60 miljoen dollar opbrengen, terwijl het bieden begon bij 55 miljoen dollar. Het ging in iets meer dan een minuut naar een bieder in de zaal.

Het doek toont Marie-Thérèse als een zeedier met vele ledematen en haar hoofd achterover gekanteld in profiel. Haar liefde voor zwemmen en haar gratie in het water inspireerden de toespeling op de zee, aangezien Picasso zelf niet kon zwemmen.

Het grote schilderij van Walter, van zo’n 129,5 bij 162,5 cm, werd verkocht door een anonieme Amerikaanse verzamelaar die het in 2008 via galerie Gagosian kocht van de nazaten van Picasso. Artnet News meldde eerder dat het werk eigendom was van mega-verzamelaar Steve Cohen. Het duurste portret van Picasso’s beroemde muze blijft Femme assise près d’une fenêtre (Marie-Thérèse), dat in mei 2021 op een veiling van Christie’s voor ruim 103,4 miljoen dollar werd verkocht.

In 2023 is het 50 jaar geleden dat Pablo Picasso overleed. De voorbereidingen om daar uitgebreid bij stil te staan zijn in volle gang: de belangrijkste Spaanse musea zullen het werk van deze wereldberoemde Malagueño van verschillende kanten belichten.

Dit vind je misschien ook leuk