Update Spaanse meest gezochte criminelen – Luis Martinez Calleja gearresteerd

door admin
Update Spaanse meest gezochte criminelen - Luis Martinez Calleja gearresteerd

De Guardia Civil arresteerde vorige week woensdag in Madrid Luis Martinez Calleja, 29, op een boerderij in het zuiden van de regio. De dertigjarige Calleja werd geboren in Madrid. Hij is 1,68 meter lang, slank gebouwd en heeft een lichte huidskleur met donker haar. Bovendien heeft hij een litteken op zijn lip en heeft hij tatoeages op beide polsen.

De politie was naar hem op zoek in verband met gewelddadige overvallen. Hij was een specialist in zogenaamde ‘maanlandingen’ in Madrid. Bij maanlandingen gebruiken criminelen hun voertuigen als stormrammen door met volle snelheid tegen een winkelpui te rijden. Ze stelen dan zoveel mogelijk spullen en rijden weg. Wederom op volle snelheid.

Boerderij in het zuiden van Madrid

Volgens El Pais begon het onderzoek enkele weken geleden toen @Navalpolicia ongebruikelijke bewegingen opmerkte op een boerderij in het zuiden van Madrid. Naar aanleiding daarvan stelden ze een surveillance in, waardoor ze konden concluderen dat een van de mensen op de boerderij Luis Martinez Calleja was.

Op woensdag verraste de Guardia Civil de als zeer agressief bekendstaande man in de boerderij. Hij bood dit keer echter geen weerstand en werd aangehouden.

Manuel Bellido Moreno – gearresteerde nummer 1

Calleja is de tweede van de Spaanse most wanted die is gearresteerd. Sinds de campagne eind mei van start ging, is de 46-jarige Manuel Bellido Moreno al gearresteerd. Hij was al 15 jaar op de vlucht.

Met de ‘most wanted-campagne’ vraagt ​​de Spaanse politie om medewerking van burgers. Als je een van deze personen herkent, kun je vertrouwelijk e-mailen naar losmasbuscados@policia.es of bellen op 091.

Dit vind je misschien ook leuk