Spanje komt met plan om zwaarlijvigheid bij kinderen te verminderen

door admin
Spanje komt met plan om zwaarlijvigheid bij kinderen te verminderen

Pedro Sánchez presenteerde het Nationaal Strategisch Plan voor de Reductie van Obesitas bij kinderen 2022-2030 tijdens een recent evenement in Getafe (Madrid). Met het plan wil de regering “het recht op gezondheid van alle kinderen en adolescenten” garanderen.

Sociale ongelijkheid

Tijdens het evenement wees Sánchez erop dat “vier op de tien kinderen en drie op de tien adolescenten in ons land te zwaar zijn. Bovendien is deze situatie ongetwijfeld het gevolg van sociale ongelijkheid”. Volgens La Moncloa is het een gegeven dat in huishoudens met een zeer laag inkomen kinderen twee keer zoveel kans hebben op obesitas.

Doel

Vandaar de noodzaak van het Nationaal Plan ter Vermindering van Obesitas bij Kinderen. Bovendien voegde Sánchez eraan toe dat “het doel is om voor het jaar 2030 een ​​vermindering van 25% van het aantal kinderen met overgewicht en een vermindering van de bijbehorende sociale kloof met 40% te bereiken”.

Hiertoe zal de overheid alle mechanismen ontwikkelen die haar ter beschikking staan. Deze omvatten onderzoek, maatschappelijk bewustzijn, afstemming tussen alle administraties en natuurlijk financiering. Daarom “zullen we in de Algemene Staatsbegroting prioriteit geven aan deze kwestie”, zei Sánchez. Hetzelfde geldt voor de regionale en lokale begrotingen.

De regering wil ook de particuliere sector betrekken bij het ontwikkelen van acties omdat het plan verklaard zal worden tot een actie van nationaal belang.

Strategie

Zes strategieën worden ontwikkeld als onderdeel van het plan om obesitas bij kinderen terug te dringen. Met die strategieën moet een sociaal ecosysteem ontstaan dat bewegen en sporten stimuleert. De strategieën omvatten:

  • gezond eten
  • emotioneel welzijn
  • voldoende rust

Dit betekent dat de openbare systemen moeten worden versterkt om een ​​gezonde levensstijl te bevorderen en de gezondheid van kinderen te beschermen.

Maatregelen

Meer dan 200 maatregelen zijn opgenomen, zoals;

  • Het bevorderen van lichaamsbeweging
  • Het gebruik van digitale kaarten om voedselhulp te verkrijgen
  • De opname van voedingsvoorlichting in de schoolcurricula
  • Schoolpleinen openen om de toegang buiten de schooluren te verbeteren
  • Meer groene ruimte en ruimte om te sporten in stedelijke gebieden 
  • Het bevorderen van een gezond en evenwichtig gebruik van beeldschermen
  • Het bewust maken van families van het belang van een gezonde levensstijl en hoe deze op een eenvoudige manier te adopteren.

Bekijk ook: Spaanse kinderen het zwaarst van heel Europa

Dit vind je misschien ook leuk