Eerste cholerabesmetting in ruim 40 jaar vastgesteld in Spanje

door admin
Eerste cholerabesmetting in ruim 40 jaar vastgesteld in Spanje

De boerderij waar het feestje werd gevierd is momenteel verzegeld. Gezondheidsexperts manen tot kalmte en zeggen in Spaanse media dat er geen reden is voor paniek. Uit een analyse van het water van de boerderij bleek dat er cholerabacteriën in aanwezig waren. 

De 17-jarige patiënt werd opgenomen in een ziekenhuis in Madrid. Ze moest braken en had diarree. Ze zou water hebben gedronken uit een fonteintje dat hoogstwaarschijnlijk direct uit een put kwam. Het meisje moest braken en had diarree. Uit de tests die ze in het ziekenhuis onderging, bleek dat ze besmet was met cholera. De jonge vrouw is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Vrijwel geen kans op cholera-uitbraak

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat het om een minder agressieve cholerabacterie gaat dan die voorkomt in Afrika. Daar is de ziekte meestal dodelijk. De gezondheidsautoriteiten verklaren dat het om de eerste cholerabesmetting in Spanje gaat sinds 1979. 

De woning waar het feestje werd gehouden, werd uit voorzorg gesloten tot de autoriteiten er zeker van zijn dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Volgens experts is de kans op een cholera-uitbraak in Spanje vrijwel nihil en ze zien daarom geen enkele reden tot paniek. 

Dit vind je misschien ook leuk