Chaos op Barajas en El Prat door stapels koffers in de terminals

door admin
Chaos op Barajas en El Prat door stapels koffers in de terminals

Op de luchthaven van Barcelona spelen de problemen al een paar dagen langer dan in Madrid. Beelden op social media tonen de honderden koffers die niet bij hun eigenaars zijn terechtgekomen, van koffers die verspreid staan op allerlei plaatsen in de transporthal en passagiers die hun bagage proberen terug te vinden. De ravage met koffers valt samen met de stakingen bij verschillende luchtvaartmaatschappijen en de vakantiedrukte. 

Volgens de door AENA – het bedrijf dat belast is met het beheer en de ontwikkeling van vliegvelden in Spanje – verstrekte gegevens werden in het afgelopen weekend ongeveer 18.000 vluchten geregistreerd op Barajas. Daarmee was het de luchthaven met het hoogste aantal vluchten, vóór El Prat en Palma de Mallorca. 

AENA heeft verzekerd dat de chaos met de koffers geen ‘incident’ is van de staatsbeheerder, maar van de luchtvaartmaatschappijen en de afhandelingsbedrijven (bedrijven die belast zijn met de bagage op de grond). Koffers komen soms later aan dan de passagiers’ zodat ze later worden afgeleverd, volgens bronnen van de Spaanse nieuwssite 20minutos.com. Bovendien hebben dezelfde bronnen benadrukt dat ‘het niet gaat om bagage die door de luchthaven wordt beheerd’ maar door de bagage-afhandelaars.

Dit vind je misschien ook leuk