Twee mannen opgepakt op verdenking van starten twee bosbranden in Spanje

door admin
Twee mannen opgepakt op verdenking van starten twee bosbranden in Spanje

De eerste, de 68-jarige, wordt beschuldigd van het aansteken van 4 branden in Jaraíz de la Vera (Cáceres). Vanaf het moment dat de bosbrandenbestrijdingsdienst van de Junta de Extremadura, Infoex, het risico op bosbranden als extreem hoog bestempelde vanwege de temperaturen, heeft de stad Jaraíz de la Vera (Cáceres) te maken gehad met verschillende bos- en landbouwbranden.

Dicht bij de bebouwde kom

De branden in deze stad vonden plaats tussen juni en juli en twee daarvan waren zeer dicht bij het stadscentrum. Na onderzoek naar de branden heeft de Guardia Civil vastgesteld dat ze opzettelijk zijn aangestoken.

Gearresteerd

In de ochtend van 27 juli arresteerden agenten van Seprona (de milieupolitie van de Guardia Civil) in Jarandilla de la Vera (Cáceres) de vermeende dader van de 4 bosbrandmisdrijven. De branden vonden plaats vanaf eind juni in het nabijgelegen Jaraíz de la Vera (Cáceres).

De 68-jarige man is naar verluidt verantwoordelijk voor 4 van de bosbranden die zijn ontstaan ​​in stedelijke gebieden en grenzend aan de stad Jaraíz de la Vera (Cáceres). Bovendien waren twee van hen zeer dicht bij de laatste constructies van de bebouwde kom. 

Tweede arrestant in La Rioja

De Guardia Civil in La Rioja deed onderzoek naar de vermeende dader van de bosbrand in Monte Yerga (La Rioja). De vlammen verwoestten hier 104 hectare met weiden, struikgewas en herbebossingsbomen. 

Nadat de brand was geblust, voerden agenten van Seprona een grondig technische inspectie uit en ontdekte dat de brand is ontstaan buiten een bewoonbare boerderij in Casillas de Valverde. Het onderzoek mondde uit in de identificatie van een bewoner van het gebied.

Kampvuur

De Guardia Civil heeft met het onderzoek vastgesteld dat een van de gebruikers van het perceel een vuur heeft aangestoken zonder alle veiligheidsmaatregelen te nemen. Bovendien was er een verbod op het maken van vuren van kracht vanuit het ministerie van Ecologische Transitie.

Daarbij was het risico op bosbrand die dag in het gebied hoog vanwege hoge temperaturen, wind en een lage luchtvochtigheid. Dit zorgde ervoor dat de illegale verbranding op het terrein kon overwaaien en zich ongecontroleerd verspreidde.

Hier ging het om een 36-jarige man uit Alfaro (La Rioja) die een uitgebreid politiedossier heeft. Er wordt gedacht dat hij de vermeende dader is van de misdaad van bosbrand als gevolg van grove onvoorzichtigheid of nalatigheid.

De Guardia Civil heeft een 68-jarige man en een 36-jarige a gearresteerd op verdenking van het opzettelijk aansteken van brand, of door grove onvoorzichtigheid of nalatigheid.

Dit vind je misschien ook leuk