Prijs benzine en diesel Spanje op laagste niveau sinds mei vorig jaar

door admin
Prijs benzine en diesel Spanje op laagste niveau sinds mei vorig jaar

Dat is inclusief de Rijkskorting van 20 cent per liter. Daarmee bereiken ze hun laagste niveau sinds mei vorig jaar. Met deze waarden is benzine vijf cent goedkoper dan vorige week en diesel vier cent. Dit zijn we gemiddelde waarden en in sommige regio’s of seizoenen kunnen de prijzen dus hoger of lager liggen.

Bekijk ook: Geen zin in vliegen? Kies voor een autovakantie naar Spanje

Zonder de 20 cent subsidie die de overheid per liter betaalt, bereikt de prijs van benzine en diesel gemiddeld respectievelijk 1.902 en 1.893 euro, volgens het Brandstof Bulletin van de Europese Unie.

Beide brandstoffen liggen ook onder de waarden die eind maart werden geregistreerd, toen de regering de bonus van 20 cent per liter voor alle chauffeurs invoerde. Deze bonus zal de rest van het jaar van kracht zijn. 

Bekijk ook: Met de camper naar Spanje steeds populairder

Ondanks de dalingen zijn deze prijzen en die van de vorige week de duurste in de vakantieperiode van de Spanjaarden jaarlijks in augustus. Veel chauffeurs zullen tijdens hun reis op zoek gaan naar de goedkoopste tankstations om de tank te vullen.

Waar kun je het goedkoopst tanken in Spanje?

RTVE.es heeft hier een handige overzichtskaart geplaatst van Spanje met daarop de goedkoopste en duurste tankstations per type brandstof.

Dit vind je misschien ook leuk