Brussel tekent voor aankoop van 250 miljoen Spaanse coronavaccins

door admin
Brussel tekent voor aankoop van 250 miljoen Spaanse coronavaccins

In totaal zullen 14 lidstaten deelnemen aan deze gezamenlijke aankoop, waarvan de waarde niet door Brussel is bekendgemaakt. Onder deze overeenkomst zullen 250 miljoen injectieflacons van dit eiwitvaccin worden geleverd. Deze kunnen worden ingezet als boosterdosis voor eerder geïmmuniseerde mensen ouder dan 16 jaar.

Bekijk ook: Coronavaccin Hipra uit Spanje binnenkort in Europees vaccinatieprogramma

Gezien de toename van COVID-infecties in Europa, “moeten we een maximale voorbereiding garanderen nu we de herfst- en wintermaanden naderen”, zei gezondheidscommissaris Stella Kyriakides in een verklaring.

Verzekert ongeveer 4.200 miljoen 

Dit vaccin wordt momenteel geëvalueerd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), dus als de vergunning voor het in de handel brengen wordt verkregen, kunnen deelnemende landen het vaccin via dit huidige contract kopen.

De gezamenlijke aankoopovereenkomst voor vaccins met Hipra vormt een aanvulling op de contracten die eerder werden gesloten met AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax en Valneva, en verzekert zo’n 4,2 miljard doses voor de EU-markt in het kader van de COVID-vaccinatiestrategie.

Deelnemende landen kunnen besluiten de vaccins te doneren aan lage- en middeninkomenslanden of door te sturen naar andere Europese landen.

Dit vind je misschien ook leuk