Grootste zonnepark van Europa gaat van start in het Spaanse Extremadura

door admin
Grootste zonnepark van Europa gaat van start in het Spaanse Extremadura

De “Francisco Pizarro”-fabriek zal voldoende schone energie produceren om een ​​bevolking te voorzien die vergelijkbaar is met de hele steden Badajoz, Plasencia en Don Benito. Het zonnepark ligt tussen de gemeenten Torrecillas de la Tiesta en Aldeacentenera en beslaat een oppervlakte van ongeveer 1.078 hectare.

Bekijk ook: Subsidies in Spanje voor het opwekken van je eigen elektriciteit

De projectdirecteur Jorge Santa Bárbara legt uit dat de fabriek 12.000 mobiele structuren heeft, “solar trackers” genaamd, waarmee de fotovoltaïsche panelen zich kunnen oriënteren en de beste invalshoek van de zonnestralen kunnen verkrijgen op basis van de locatie van de zon.

Met de opstart van de ‘Francisco Pizarro’-fabriek is de fabriek in Usagre (Badajoz), eveneens behorend tot de Iberdrola-groep, niet langer de grootste in Europa.

Investering en aanbod

Met de ontwikkeling van deze installatie, tot op heden de grootste fotovoltaïsche installatie ter wereld, van de Iberdrola-groep, gaat een investering van meer dan 300 miljoen euro gemoeid. Voorts heeft het project meer dan 1.500 banen opgeleverd.

Bekijk ook: Record Spanje wind en zonne-energie goed voor 40% van totale elektriciteit

De energieproductie vanaf deze locatie zal bovendien de uitstoot van 150.000 ton CO2 per jaar voorkomen. Iberdrola zal vanuit deze fabriek ook 100% hernieuwbare elektriciteit leveren aan bedrijven zoals Danone, Bayer en PepsiCo om de energiebehoeften van zijn centra in Spanje te dekken.

Dit vind je misschien ook leuk