Drie arrestaties voorafgaand aan sloop van toeristencomplex Ibiza

door admin
Drie arrestaties voorafgaand aan sloop van toeristencomplex Ibiza

Het gaat om twee werknemers van het complex in het toeristenstadje Sant Josep en een toerist die er verbleef. Omdat de gemeente heeft vastgesteld dat verschillende werken in het complex zijn uitgevoerd zonder vergunning, is de opdracht tot sloopt gegeven. Het ging om drie zwembaden, verschillende terrassen, een aanbouw van 50 m2 en een veranda. Ook werd de eigenaar een boete van 1,4 miljoen euro opgelegd.

Dinsdagochtend wilden teams op last van de gemeente beginnen met de eerder aangekondigde sloop toen zij constateerden dat er nog personeel en gasten in het complex aanwezig waren. 

Volgens de regionale krant van Ibiza probeerden de leden van de lokale politie en de Guardia Civil het personeel te overreden hen te helpen met de ontruiming. Maar toen zowel medewerking als toegang tot het complex werd geweigerd moest er een slotenmaker aan te pas komen om de sloopteams toegang tot het complex te geven.

Chaos onder de klanten

Eenmaal binnen begonnen de agenten alle mensen die in het complex waren te evacueren. Daarbij gingen ze zo ver dat ze de sloten van de kamers forceerden. Onder de gasten heerste grote verwaring, omdat zij niet op de hoogte waren gebracht van het feit dat het complex waar zij verbleven een sloopopdracht had voor diezelfde dag.

Gezien deze situatie moedigde de gemeente de toeristen die hun reservering daardoor zijn kwijtgeraakt aan om aangifte van fraude te doen tegen de eigenaar van Casa Lola.

Na de ontruiming begonnen de sloopwerkzaamheden. Inmiddels is het gebouw tegen de vlakte. 

Dit vind je misschien ook leuk