Spaanse regiopresident vraagt jongeren bergen schoon te maken tegen branden

door admin
Spaanse regiopresident vraagt jongeren bergen schoon te maken tegen branden

“Een man die betaald wordt zonder ervoor te werken, vraagt mensen om te werken zonder ervoor betaald te worden”. Juan García-Gallardo, tevens VOX-leider, uitte kritiek op jongeren die zich zorgen maken over de klimaatcrisis. Dit was naar aanleiding van een rapport van de krant Público over eco-angst onder jongeren. Angst die steeds meer jongeren treft en overspoelt met een gebrek aan perspectief ten opzichte van een onzekere toekomst, waar huidige overheden geen antwoord op lijken te hebben. 

Van bosarbeiders, brandweerlieden tot honderden burgers hebben effectieve reacties van de overheid geëist op de rampen die de bossen van de gemeenschap hebben getroffen. In plaats daarvan heeft de VOX-leider met groot gebrek aan empathie jongeren die angst ervaren in het licht van de klimaatnoodtoestand, gevraagd zich aan te melden om brandpreventiewerkzaamheden uit te voeren in de bergen van Castilla y León. 

“Na paar maanden werken is je eco-angst voorbij”

“Als je last hebt van eco-angst, meld je dan aan om brandpreventiewerkzaamheden uit te voeren” in de bergen van de regio. “Ik heb geen bewijs, maar ik twijfel er ook niet aan dat na een paar maanden werken, je eco-angst voorbij zal zijn. En de onzin ook,” schreef García-Gallardo op Twitter.

Het lijkt een slechte grap in de context van de situatie waarin zijn regering onophoudelijk kritiek te verduren krijgt op het gebrek aan brandbestrijding en preventie. Iets waarvan vooral deze zomer de tragische gevolgen van zijn te zien. Alleen al in de provincie Zamora gingen bijna 60.000 hectare verloren door brand.

Daarom regende het reacties op de Tweet van de vice-president en VOX-leider. Ook van andere politici zoals Íñigo Errejón. Die wees erop: “Kortom: de heer die is veranderd van betaald door vaders bedrijf naar betaald als vice-president zonder bevoegdheden, stuurt anderen naar de bergen om te werken. In het bijzonder naar bergen die zijn verbrand omdat zijn regering geen brandweerlieden wilden inhuren.”

@ZuriLanda zegt: Ik heb geen bewijs, maar ik twijfel er ook niet aan, dat je een stakker bent, uitverkoren door andere ellendelingen zoals jij.

@Panik81 zegt: De symbolische vice-president zonder bevoegdheden die een pak geld krijgt om een ​​fauteuil te verwarmen, zegt dat je gratis de bergen moet gaan schoonmaken.

@gmaemejota schrijft: Want je werk doen als vice-president waarvoor je een enorm bedrag in rekening brengt en ervoor zorgen dat er het hele jaar door een team van bosbrandbestrijders is die voor de bergen zorgen, is niet in je opgekomen, toch? 

Dit vind je misschien ook leuk