Madrid halveert tijdelijk kosten voor openbaar vervoer

door admin
Madrid halveert tijdelijk kosten voor openbaar vervoer

Het reizen in de regio Madrid zal van 1 september tot en met 31 december van dit jaar de helft goedkoper zijn. Zo liet regiopresident Isabel Díaz Ayuso afgelopen maandag weten. Het Madrileense regiobestuur liet eerder weten 30 procent van de kosten van vervoersbewijzen op zich te nemen en daar komt nu nog eens 20 procent bovenop.

Het gaat hierbij specifiek om de aanschaf van een maandabonnement maar is wel van toepassing op alle vormen van openbaar transport (metro, bussen, Cercanías, etc.) in de regio Madrid.

50 procent korting op verschillende abonnementen voor reizen in Madrid

Volgens de prijstabel van het Consortium voor Regionaal Vervoer van Madrid zullen de kosten voor een maandabonnement in de genoemde maanden tussen de 27 tot 41 euro bedragen, afhankelijk van de zone waarin gereisd wordt. Ook de prijzen van het abonnement voor jongeren zal van 20 naar 10 euro gaan en reizen voor senioren zal in deze maanden 1,60 euro kosten.

Het regiobestuur van Madrid legt de verlaging van de tarieven deze week voor aan diverse vervoersbedrijven en -partijen. Ze zijn van toepassing van 1 september tot en met 31 december 2022. Deze regeling mag niet langer verlengd worden na 31 januari 2023. Op dat moment dient namelijk besloten te worden om terug te gaan naar de oude prijzen of het regiobestuur dient met een geheel nieuw voorstel te komen.

In zelfde periode gratis korte en middellange reizen in heel Spanje

Niet alleen in Madrid werkt de regionale overheid eraan om de hoge inflatie te bestrijden en de kosten voor de dagelijkse dingen omlaag te brengen. In juli kondigde premier Sánchez (onder enkele voorwaarden) gratis reizen voor alle Spanjaarden aan. In dezelfde periode, van september tot en met december, zijn de treintickets voor korte en middellange afstanden gratis in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk