Tragedie op illegale rave in Spaanse provincie Zamora

door admin
Tragedie op illegale rave in Spaanse provincie Zamora

Via een besloten groep werd het festival, wat van 12 tot en met 15 augustus zou gaan duren, een paar dagen eerder aangekondigd tot groot ongenoegen van het Spaanse regiobestuur van Castilië en León. De regio was namelijk niet voorbereid op de komst van ruim 2.000 bezoekers naar het dancefeest.

Er kwamen voornamelijk mensen uit Midden- en Noord-Europa af op het festival, veelal vriendengroepen en zelfs families met kinderen. Het festival vond plaats in de gemeente Salce, in de provincie Zamora.

Rave illegaal georganiseerd maar begeleid door Spaanse politiediensten

Vlak na de aankondiging van de rave heeft de Guardia Civil de ontwikkelingen op de voet gevolgd. Voornamelijk om alles in goede banen te leiden, dat de bezoekers via de juiste routes naar het feest konden en dat eventuele schade aan de natuur en omgeving zoveel mogelijk voorkomen zou worden. Omdat inwoners van Salce ongerust waren over de komst van mogelijk duizenden mensen naar het kleine dorpje, vroeg de politie en het regiobestuur aan de lokale burgermeester om inwoners gerust te stellen.

Vlak na de oproep liet de burgermeester van Salce vrijdag weten dat het feest een paar kilometer van het dorp werd gehouden en hij er, ondanks dat er geen overleg had plaatsgevonden met de organisatie, vertrouwen in had dat het festival geen negatieve gevolgen zou hebben voor het gebied. Hij riep via sociale media zowel de organisatoren als bezoekers op om waakzaam te zijn vanwege de droogte, hitte en het hoge risico op bosbranden.

32-jarige vrouw overleden tijdens festival Zamora

Hoewel de rave illegaal was georganiseerd, en er dus niet aan alle veiligheids- en hygiëne-eisen werd voldaan, verliep het redelijk soepel. Toch werd maandag 15 augustus bekendgemaakt dat er een 32-jarige vrouw uit Zwitserland is overleden tijdens het festival. De Zwitserse vrouw kwam samen met een vriendin naar de rave, nadat ze de oproep hadden gezien.

Volgens de Guardia Civil is er na het eerste onderzoek geen teken dat de vrouw door geweld om het leven is gekomen. De Spaanse politiedienst liet maandag weten dat er verdere autopsie zal worden verricht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.

Dit vind je misschien ook leuk