Spaanse vrouw (52) verkracht door Nederlandse festival-organisator

door admin
Spaanse vrouw (52) verkracht door Nederlandse festival-organisator

De Spaanse Carol Sepúlveda claimt in april in haar woning in de Spaanse hoofdstad te zijn verkracht door de 48-jarige ondernemer uit Nederland. Het slachtoffer was met een groep vrienden in een hotel in Madrid waar Brian B. met zijn vrouw en hun baby verbleef. Hij had interesse in de kunst die Sepúlveda maakte en vroeg aan het einde van de avond of hij dat mocht zien. Toen de vrouw hem binnenliet in haar appartement sloeg Brian B. toe en zou hij haar hebben verkracht.

Verdachte zat een maand vast in Spaanse gevangenis

De Spaanse politie bevestigde dat de Nederlander op 10 april is aangehouden en dat er op 11 april een aanklacht is geregistreerd door de rechtbank in Madrid wegens seksuele agressie. In het verhaal van Carol Sepúlveda staat beschreven dat Brian B. in Spanje in de gevangenis heeft gezeten maar dat hij enkele weken geleden weer op borgtocht vrij is gelaten. Brian B. is momenteel inderdaad weer op vrije voeten en terug in Nederland. Het verhaal van de vrouw is echter nog niet bevestigd door Justitie in Spanje.

Nederlandse ondernemer ontkent alle aantijgingen

Uit haar verhaal blijkt dat dit alles in april is gebeurd. In een verklaring vertelt Brian B. op woensdag dat hij inderdaad door de Spaanse politie is aangehouden. Hij zou na zijn periode in de gevangenis zijn vrijgelaten door de Spaanse rechter nadat ‘beide kanten van het verhaal zijn gehoord’. De Spaanse rechtbank heeft nog niet gereageerd en het is nog onduidelijk in hoeverre het gerechtelijke onderzoek is gevorderd. De verdachte ontkent echter nog altijd de beschuldigingen die door Sepúlveda zijn gedaan.

Het rechtssysteem in Spanje faalt, volgens slachtoffer

Het Instagrambericht van Carol Sepúlveda is te lezen op haar eigen account. Hier vertelt ze: “De manier waarop deze man handelde en hij mij verkrachtte, maakte me duidelijk dat hij dit vaker moet hebben gedaan. Ik wil voorkomen dat, zolang de onderzoeken duren, hij nog meer slachtoffers maakt, ook in Nederland. Na de verkrachting zei hij me dat hij me zou doden als ik iemand iets erover zou vertellen.”

Door naar buiten te komen met dit verhaal, hoopt Sepúlveda dat ze kan verhinderen dat er nog meer slachtoffers vallen. Ook is ze boos op het rechtssysteem in Spanje dat ze niet snel en adequaat genoeg handelen.

Hoewel Brian B. het verhaal in alle toonaarden ontkent, wordt in het politierapport (dd. 10 april 2022) geschreven over de verwondingen aan de hals en knieën van de vrouw, pijn in en rondom de vagina en het aantreffen van sperma op haar kleding, Dit is volgens de arts voldoende redenen om te concluderen dat er sprake is geweest van seksuele agressie. Brian B. liet tot slot in zijn korte verklaring weten dat hij de gerechtelijke procedure met vertrouwen tegemoet ziet.

Dit vind je misschien ook leuk