Guardia Civil ontdekt ‘horrorboerderij’ in de Spaanse regio Murcia

door admin
Guardia Civil ontdekt 'horrorboerderij' in de Spaanse regio Murcia

De kadavers waren in een vergevorderde staat van ontbinding. Operatie ‘Bucéfalo’ werd opgestart naar aanleiding van de melding van een inwoner van Alicante bij de Guardia Civil over de deplorabele hygiënische en gezondheidsomstandigheden op een paardenboerderij in het Murciaanse district Monteagudo. Hier leefden blijkbaar levende dieren samen met de overblijfselen van andere dieren. De eigenaar van de boerderij is de verdachte van het misdrijf van dierenmishandeling. 

Specialisten van de Natuurbeschermingsdienst van de Guardia Civil voerden samen met dierenartsen van de Regionale Veehouderij van Murcia een inspectiebezoek uit waarbij ze de combinatie van levende en dode dieren in één ruimte aantroffen. De vergaande staat van ontbinding van de dode dieren vormde een groot risico voor de gezondheid van de levende dieren, evenals voor de menselijke gezondheid. De boerderij bevindt zich in een stedelijk gebied met huizen er omheen.

De inspecteurs achterhaaden de informatie op de microchips van de dieren en vergeleken deze met de overeenkomstige paspoorten. Hieruit bleek dat op de boerderij in totaal 71 paardachtigen stonden geregistreerd. Daarvan waren er 19 vermist aangezien de eigenaar niet kon aangeven of de dieren waren verkocht of verplaatst naar een andere boerderij.

Het resultaat van het onderzoek bracht duidelijke nalatigheid in de aandacht en verzorging van de dieren aan het licht. De stallen waren onhygiënisch, ze hadden te weinig voedsel en water. Het voedsel dat ze kregen bestond slechts uit overgebleven sla, waardoor ze ondervoed waren.

Bovendien vernamen de agenten en inspecteurs dat de verwijdering van de kadavers ook niet werd beheerd. Dierenartsen droegen daarom de eigenaar onmiddellijk op over te gaan tot het verwijderen van de dode dieren via een daartoe geautoriseerd bedrijf. 

De Guardia Civil heeft de ‘Bucéfalo’-operatie afgesloten met het aanwijzen van de eigenaar van de boerderij als verdachte van dierenmishandeling. 

Dierenmishandeling

Op basis van artikel 337 in het huidige Wetboek van Strafrecht hangt de eigenaar een gevangenisstraf van drie maanden tot een jaar boven het hoofd. Ook zal hij bij veroordeling tussen een jaar en drie jaar zijn beroep of handel die verband houdt met dieren niet kunnen uitoefenen. 

Dit vind je misschien ook leuk