Laatste week van Spaanse zomer start met buien en onweer

door admin
Laatste week van Spaanse zomer start met buien en onweer

Terwijl maandag in de Andalusische provincies Almeria en Cádiz code geel voor is geactiveerd voor het kustgebied, voorziet de Spaanse weerdienst Aemet buien in het Spaanse binnenland en harde wind aan de kust van Galicië.

Bewolkte dag

De dag begint met af en toe wat hoge bewolking in de rest van het schiereiland en op de Balearen. In het Levante-gebied, de Straat van Gibraltar en Melilla, kan er ook wat lichte regen vallen. In de loop van de dag zal in het grootste deel van de rest van het binnenland van het schiereiland overdag bewolking ontstaan, met kans op enkele buien of onweersbuien, over het algemeen zwak en lokaal. Op de Canarische Eilanden worden tussenpozen van bewolking voorspeld, met buien en onweer op de eilanden met meer reliëf, en iets minder waarschijnlijk op de oostelijke eilanden.

Overdag stijgen de temperaturen in het zuidoostelijke deel van het schiereiland en dalen ze in het zuidwesten. De nachttemperaturen stijgen in de noordelijke helft van het schiereiland.

De wind komt uit verschillende richtingen

Er wordt een noordoostelijke wind verwacht in Galicië, bij de Cantabrische Zee, de zuidelijke helft van het Middellandse Zeegebied en de Canarische Eilanden. In de Straat van Gibraltar waait een matige oostenwind in aan de Galicische kust is de oostenwind met intervallen krachtig. In de Empordà en Menorca, en de rest van het schiereiland is de wind variabel.

Komt er deze winter weer een koudegolf? 

Of Spanje deze winter weer te maken krijgt met een ‘Filomena’, moeten we afwachten. De combinatie van de polaire draaiende wind en het verschijnsel ‘La Niña’ lijkt zware koudegolven te veroorzaken.

Dit vind je misschien ook leuk