Koning Felipe VI eerst op werkbezoek in Londen, dan door naar WK in Qatar

door admin
Koning Felipe VI eerst op werkbezoek in Londen, dan door naar WK in Qatar

Koning Felipe VI had maandag een privé-ontmoeting met koning Charles van Engeland.  De bijeenkomst vond plaats in Clarence House, de officiële residentie van de nieuwe Britse monarch. Dit is de tweede keer dat de twee koningen elkaar ontmoeten sinds koning Charles bij haar overlijden op 8 september zijn moeder Elizabeth II op de troon opvolgde.

Don Felipe reisde eerder met Doña Letizia naar Londen, net als de Spaanse emeritus-monarchen, om de begrafenis van koningin Elizabeth van Engeland bij te wonen. Hij woonde de dag voor de begrafenis ook de receptie in Buckingham Palace bij. Ook was Felipe VI aanwezig bij de ceremonie in Westminster Abbey en de meer besloten ceremonie in Windsor Castle, waar het stoffelijk overschot van Elizabeth II te rusten werd gelegd.

Wat doet de Spaanse Kamer van Koophandel?

De Spaanse Kamer van Koophandel in het Verenigd Koninkrijk fungeert als schakel tussen Britse en Spaanse bedrijven en heeft als doel om de commerciële uitwisseling tussen beide landen te bevorderen. 

En dan door naar Qatar

Woensdag reist koning Felipe naar Qatar om het debuut van de Spaanse nationale ploeg in het WK voetbal bij te wonen. Spanje speelt dan om 17.00 uur tegen Costa Rica. De tweede wedstrijd voor Spanje is op zondag 27 november, 20 uur, tegen Duitsland. Op donderdag 1 december speelt Spanje  tegen Japan. Die wedstrijd begint om m 16.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk