Spaanse stewardess onthult iets wat alleen Spanjaarden doen in de lucht

door admin
Spaanse stewardess onthult iets wat alleen Spanjaarden doen in de lucht

De stewardess deelt haar bevindingen op TikTok onder de naam @ainoasserrano. Ze werkt al twee maanden als stewardess en heeft de gewoontes van Spaanse passagiers die mensen uit andere landen niet hebben, al in kaart gebracht.

De vrouw benadrukt dat ze veel vluchten naar Spanje heeft gemaakt en dus veel Spanjaarden heeft meegemaakt, en dat ze patronen ziet die zich herhalen op alle vluchten.

Applaudisseren

“Allereerst, ik zweer het jullie, ik heb het nog nooit in een ander land gezien, dat is applaudisseren wanneer we landen. Wat is er met ons aan de hand? Waarom? Het heeft geen enkele zin, het is niet zoals wanneer je uit de bus stapt en de chauffeur bedankt. Applaudisseren tijdens de landing is… ik zweer het jullie, ik heb het nergens anders gezien, bij geen enkele andere nationaliteit”, zegt ze.

Dat deze Spaanse stewardess het nog nooit bij een andere nationaliteit heeft gezien, wil niet zeggen dat die niet ook applaudisseren. Zeer waarschijnlijk kunnen veel Nederlanders en Belgen beamen dat hun landgenoten eveneens klappen als het toestel waarin ze zitten weer veilig aan de grond staat. Of kunnen toegeven dat ze zelf daar ook wel eens aan mee hebben gedaan…

“Alleen koffie en water”

“Ten tweede: Spanjaarden consumeren in vergelijking met Engelsen, Schotten en anderen niets aan boord, we bestellen niets, behalve misschien water of hooguit een kopje koffie”, zegt de stewardess, die opmerkt dat “Engelsen en mensen uit andere landen de hele vlucht drinken”: “En als de vlucht laat is, bestellen ze altijd iets om te eten, lunch of diner, afhankelijk van het uur.”

Lees ook: Sollicitatie van stewardessen eindigt in ondergoed

“Maar Spanjaarden, nooit, alleen koffie en water. Punt. We geven geen geld uit, we geven niets uit. En dat komt omdat we gewoon niet zoveel geld hebben. En we zijn ook een beetje van de solidariteit met de gesloten vuist”, laat ze doorschemeren.

Klagen

De stewardess merkt ook op dat Spanjaarden “overal over klagen”: “De cultuur van klagen in Spanje is iets ongelooflijk waar en wijdverbreid in het land. Spanjaarden klagen over alles, over niets, omdat het kan, omdat het niet kan. Als er een minuut vertraging is bij het opstijgen, klagen ze al, als de koffie te heet is, klagen ze, als het te koud is, klagen ze ook.” De vrouw geeft toe dat Engelsen “soms nep zijn” in hun beleefdheid, “maar ze hebben niet de gewoonte om over absoluut alles te klagen”.

Luid

En tot slot, een klassieker: Spanjaarden “praten ongelooflijk hard”: “We schreeuwen alsof ons leven ervan afhangt. Het is niet beter of slechter dan andere landen, het is gewoon wat Spanjaarden doen”.

Bekijk ook: Typisch Spaanse gebruiken en eigenaardigheden

Dit vind je misschien ook leuk