Zou jij slagen voor de Spaanse inburgeringstest?

door admin
Zou jij slagen voor de Spaanse inburgeringstest?

Het Spaanse Instituut Cervantes ontwikkelde de tests. Eentje gaat over sociaalculturele kennis en de andere test is om je kennis van de Spaanse taal te testen. Dit zou op het DELE niveau A2 moeten zijn. De sociaalculturele test bestaat uit 25 meerkeuzevragen waar je er minimaal 15 goed moet hebben. 

Wat je moet betalen aan belastingen voor het proces hangt af van je land van oorsprong. Iedereen betaalt minimaal 100 euro. Dit alleen om het proces van aanvraag van de Spaanse nationaliteit te starten. Ook al krijg je die niet, dit geld ben je kwijt. Het sociaalculturele examen doen kost 85 euro. Kom je uit een land waar geen Spaans wordt gesproken dan betaal je nog eens 124 euro om de taaltest te doen. 

De verplichting tot de tests geldt niet voor mensen onder de 18 jaar. Om voor de Spaanse nationaliteit in aanmerking te komen moet je minimaal tien jaar in Spanje hebben gewoond. Ben je vluchteling dan geldt een minimaal verblijf van 5 jaar. Ben je afkomstig uit Latijns-Amerika, Andorra of uit voormalige koloniën dan geldt een verblijf van 2 jaar en ben je in Spanje geboren dan moet je er één jaar hebben gewoond. Dit geldt eveneens voor kinderen en kleinkinderen van Spanjaarden. 

Klik hier voor de sociaalculturele test. 

Dit vind je misschien ook leuk