Maart was een goede maand voor de Spaanse arbeidsmarkt

door admin
Maart was een goede maand voor de Spaanse arbeidsmarkt

Pasen is in Spanje van oudsher het moment dat de arbeidsmarkt weer aantrekt. De start van het hoogseizoen in de toeristische sector betekent dat veel bedrijven weer extra personeel nodig hebben. Sinds maart 2001 was de stijging van het aantal ingeschrevenen bij de Seguridad Social niet meer zo groot vogens het ministerie van Werkgelegenheid.

In maart daalde het aantal mensen dat als werkloos geregistreerd staat met 48.559 personen. Het totaal aantal werklozen in Spanje is nu 3,7 miljoen. Het aantal werkloze ambtenaren is in het eerste kwartaal – normaal een slecht kwartaal voor de arbeidsmarkt – gedaald met 657 personen. Iets dat sinds 1999 niet meer is voorgekomen.

De extra banen die erbij zijn gekomen zijn vooral te danken aan de horecasector, ondanks dat Pasen nog moet komen. Binnen deze sector staan 51.521 extra personen geregistreerd. Er kwamen ook banen bij in de bouwsector. Hier vonden 17.471 mensen een baan. Het lijkt erop dat met de komst van het betere weer ook de bouwactiviteit overal is toegenomen vorige maand.

In één jaar tijd is het percentage ingeschrevenen bij de Seguridad Social toegenomen met 3,49 procent. Dit nadert dicht het precentage van het voorjaar van 2015 van 3,5 procent, dat het beste percentage tot nu toe is sinds Spanje de crisis achter zich heeft gelaten.

Dit vind je misschien ook leuk