Nu goed moment om huis te kopen volgens 71% van de Spanjaarden

door admin
Nu goed moment om huis te kopen volgens 71% van de Spanjaarden

Het onderzoeksinstituut KAntar TNS werkte er ook aan mee met een zogenoemde real estate confidence index om de perceptie en verwachtingen van Spanjaarden in relatie tot de aankoop van een woning te kwantificeren. De index gaat van de waarde 0 (negatieve perceptie) tot 200 (positieve perceptie. 

Nadat duizend Spanjaarden werden geïnterviewd over hun vertrouwen in de vastgoedmarkt gerelateerd aan de algemene en hun eigen situatie concludeerde het onderzoeksteam dat de het ‘vastgoed vertrouwen’ onder Spanjaarden op de index uitkomt op 112.

71 procent van de Spanjaarden gelooft dat het nu een goede tijd is om een woning te kopen. Men baseert dat geloof op het feit dat de prijzen in de huizenmarkt zijn gedaald en het besef dat kopen een goede investering. Ook biedt volgens hen de markt nu goede mogelijkheden. 

De perceptie en het vertrouwen verandert echter wanneer naar persoonlijke omstandigheden wordt gevraagd. 61 procent denkt dan dat het voor henzelf nu een goed moment is om een huis te kopen. Men verwijst in dit verband naar onzekere arbeidsomstandigheden en het moeilijk kunnen sparen. Hierdoor wordt het moeilijker om aan financiering voor een woning te komen. 

Wel denkt men over het algemeen dat de omstandigheden de komende twee jaar positief zullen veranderen waardoor men in een betere financiële situatie terechtkomt. Die verbetering zou dan vooral komen door een verbetering in arbeidsomstandigheden. 

Met betrekking tot de evolutie van huizenprijzen gelooft 35 procent dat de prijzen voor huizen in Spanje zijn gestegen. 43 procent gelooft dat deze stabiel zijn gebleven en 22 procent gelooft dat de prijzen zelfs zijn gedaald. 55% zou de aankoop van een woning voor primair gebruik aanbevelen aan familie of vrienden. 

Dit vind je misschien ook leuk