Dood Spaanse bankier bij aanslag Londen bevestigd

door admin
Dood Spaanse bankier bij aanslag Londen bevestigd

Een van zijn zussen bevestigde woensdagmiddag op Facebook dat haar broer is geïdentificeerd als een van de dodelijke slachtoffers. Echevarria kwam met twee vrienden terug uit een park waar ze hadden geskateboard. Dat was vlak nadat het bestelbusje met de drie aanslagplegers op mensen was ingereden op de London Bridge. De drie daders waren uit het busje gesprongen en richting Borough Market gerend, waar ze lukraak mensen met messen begonnen aan te vallen. Echevarría zag dat de terroristen een vrouw mishandelden en sprong van zijn fiets en begon op de daders in te slaan met zijn skateboard. Een van zijn vrienden zou hebben gezien hoe de Spanjaard daarop zelf werd aangevallen en op de grond viel. Die vriend vertelde in El País dat ze op dat moment nog dachten een vechtpartij te zien met dronken mensen. Ze hadden nog geen idee dat het om een terreuraanslag ging.

Bij de aanslag kwamen acht personen om het leven. Ze zijn inmiddels allemaal geïdentificeerd. Het gaat naast de Spanjaard om drie Fransen, twee Australische, een Canadese en een Brit. Ook raakten bij de aanslag 48 mensen gewond. Daarvan liggen er nog 35 in het ziekenhuis en 18 in kritieke toestand.

Na zijn heldendaad werd tot de identificatie op woensdag niets meer van Echevarría vernomen. Zijn werkgever, de Zwisterse bank HSBC, schakelde de diensten in van een privé-detective om de Britse autoriteiten te helpen zo snel mogelijk meer informatie over het lot van de bankier te verkrijgen. Uren werden dagen en na 84 uur was er op woensdagochtend nog steeds geen officieel nieuws. 

Traag en inhumaan

Echevarria’s familie vloog dinsdag met hulp van de Spaanse vliegmaatschappij Iberia naar Londen waar een zus van hem al een dagenlange tocht achter de rug had langs ziekenhuizen waar slachtoffers worden behandeld. De Spaanse overheid liet bij monde van de minister van Buitenlandse Zaken Alfonso Dastis en die van Binnelandse Zaken, Juan Ignacio Zoído weten niet blij te zijn met de ‘inhumane’ en trage afhandeling van de identificatie van de dodelijke slachtoffers. Men begrijpt niet waarom identificatie zolang heeft moeten duren.

Dit vind je misschien ook leuk