Spanje versterkt politiemacht op toeristische bestemmingen

door admin
Spanje versterkt politiemacht op toeristische bestemmingen

Dit heeft de Spaanse minister voor Toerisme, Juan Ignacio Zoido maandag aangekondigd. Er zullen twee keer zoveel agenten worden ingezet als vorig jaar. Toen waren het er 1.227 en dit jaar gaat het om 2.639 agenten. Ze worden verspreid over toeristische bestemmingen in Madrid, Galicië, Asturias, Cantabrië, regio Valencia, Andalusië, Canarische Eilanden en de Balearen.

Daarbij komt er een nieuwe app AlertCop. Hiermee kunnen mensen die deze app op hun smartphone hebben gedownload direct communiceren met de veiligheidsdiensten. De app stelt hen in staat video’s en foto’s te sturen wanneer ze slachtoffer of getuige zijn geweest van een delict of misdrijf of anderszins een verdachte situatie zien. De app werd al uitgetest tijdens de beroemde en zeer drukbezochte bedevaart Romeria del Rocio in de Spaanse provincie Huelva. Binnenkort wordt de app ook ingezet bij de stierenrennen in Pamplona tijdens de jaarlijkse San Fermin feesten.

De overheid gaat ook zorgen voor meertalige agenten. Daarnaast zullen agenten uit Frankrijk, Italië, Nederland, Roemenië en andere landen waar veel toeristen vandaan komen kantoren bezetten, zodat mensen snel en eenvoudig in hun eigen taal geholpen kunnen worden als ze aangifte doen van diefstal of bij het blokkeren van hun bankpas en dergelijke. Vorig jaar hebben 42.000 toeristen uit het buitenland aangifte moeten doen bij de politie, het consulaat of hun ambassade.

Veiligheid

Veiligheid is de tweede zwaarwegende reden waarom toeristen kiezen voor een vakantie in Spanje. De Spaanse overheid wil hier niet licht mee omspringen. Men erkent dat Spanje geluk heeft dat het zo goed gaat in het toerisme, maar dat geluk moet wel gekoesterd worden. Vorig jaar bezocht een recordaantal van 75,6 miljoen toeristen Spanje. Volgens een rapport van het Wereld Economisch Forum is Spanje de tweede meest betrouwbare bestemming na Zwitserland.

Dit vind je misschien ook leuk