Ronaldo ontkent aantijgingen belastingontduiking

door admin
Ronaldo ontkent aantijgingen belastingontduiking

De Portugese voetballer zou tussen 2011 en 2014 zo’n 59 miljoen euro aan inkomsten voor de belastingdienst hebben verzwegen. Als de rechter besluit Ronaldo verder te vervolgen, dan volgt later dit jaar een openbare zitting. Het verhoor vond plaats onder grote mediabelangstelling. Ruim 200 journalisten en 40 cameraploegen verzamelden zich voor het gerechtsgebouw, maar zagen de voetballer, die het gebouw via een geblindeerde auto en de ondergrondse garage betrad niet.

De 32-jarige sterspeler van Real Madrid wordt verdacht van vier belastingdelicten. Hij zou elk jaar tussen 1,4 en 8,5 miljoen euro niet aan de Spaanse belastingdienst hebben opgegeven door dat inkomen via schijnondernemingen op de Maagdeneilanden te laten lopen. Volgens het zakenblad Forbes is Ronaldo ’s werelds bestbetaalde sporter.

Ronaldo zei eerder in een persverklaring nooit de bedoeling te hebben gehad om belastingen te ontduiken en zijn belastingadviseurs altijd de opdracht te hebben gegeven netjes alles te betalen wat hij moet betalen. Later deze week start hij de voorbereidingen voor de Spaanse voetbalcompetitie. Waar eerder nog sprake was van dat hij Real Madrid zou verlaten wegens de volgens hem onterechte beschuldigingen, wijst alles er – tot grote opluchting van zijn fans – op dat Ronaldo gewoon verder gaat met zijn carrière bij Real Madrid.

Lees ook: Hoe zit het met de gevangenisstraf van Messi?

Eerder dit jaar werd stervoetballer Lionel Messi van FC Barcelona schuldig bevonden aan belastingfraude. Messi zou voor 4,1 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. Hij kreeg daarvoor 21 maanden gevangenisstraf en het betalen van een boete van 2,09 miljoen euro opgelegd. Omdat de voetballer echter geen strafblad heeft hoefde hij een celstraf van korter dan twee jaar niet uit te zitten.  

Lees ook: Spaans hooggerechtshof bevestigt veroordeling Lionel Messi

Dit vind je misschien ook leuk