Wat is Europa’s goedkoopste vakantiebestemming?

door admin
Wat is Europa's goedkoopste vakantiebestemming?

Jaarlijks wordt hier onderzoek naar gedaan door het Britse Post Office in het Post Office Travel Supermarket onderzoek. Hieruit blijkt dat dit jaar de Costa del Sol de goedkoopste bestemming is in Europa. De Spaanse zuidkust is zelfs de helft goedkoper dan de concurrerende hotspot die Ibiza tegenwoordig is en ook in het van oudsher goedkope Sunny Beach in Bulgarije blijk je nu duurder uit te zijn.

Voor het onderzoek werd de prijs van tien items op 15 vakantiebestemmingen met elkaar vergeleken. Het gaat om producten die populair zijn onder Britse vakantiegangers. Andere plaatsen die werden onderzocht waren de Costa Blanca, Mallorca, de Algarve in Portugal en het Griekse Kreta.

De som van de producten, waaronder ijs, de huur van een zonnebed of een ritje met de bananenboot is aan de Costa del Sol 86,20 euro. Daarna kwam Sunny Beach met een prijs voor dezelfde producten van 89,93 euro en de Costa Blanca met 106,21 euro. Op Mallorca en Ibiza ben je volgens dit onderzoek het duurste uit met respectievelijk 141,49 euro en 197,30 euro voor dezelfde producten.

Uit het onderzoek blijkt dat er grote verschillen zitten in de prijzen voor eten en drinken. Een driegangenmenu aan de Andalusische kust kost slechts 45,31 euro ten opzichte van 125,01 euro op Ibiza en 86,72 euro op Mallorca. De duurste bestemming in dit onderzoek is Sorrento in Italië. Hier betaal je voor een driegangenmenu tijdens het diner 148,44 euro. De prijzen zouden aan de Costa del Sol en de Costa Blanca met 9,8 procent zijn gestegen op jaarbasis. Op Mallorca en Ibiza zijn ze maar liefst met 23,6 en 25,6 procent omhoog gegaan. 

Dit vind je misschien ook leuk