Vakanties in Spanje flink duurder geworden

door admin
Vakanties in Spanje flink duurder geworden

Ondanks dat de inflatie in zijn geheel in Spanje vrij laag is, geldt dat niet voor de toeristische sector. Hier stijgen bijvoorbeeld prijzen voor accommodaties veel sneller dan in de rest van Europa. Volgens gegevens van Eurostat zijn de prijzen van hotels, hostals en pensions de laatste maanden met bijna 11 procent op jaarbasis gestegen. Alleen in IJsland en Estland stegen de prijzen meer. Daar wordt al gesproken over een luchtbel. In IJsland is de prijsstijging ruim 20 procent in 2016.

De flink toegenomen vraag naar kamers, hostals, pensions en appartementen drijft de prijzen flink op in Spanje, zowel voor Spaanse toeristen als toeristen uit andere landen. Hier komt de sterke koers van de euro sinds eind maart nog bij. Dit maakt een verblijf in Spanje voor toeristen van buiten de Europese Unie extra duur. Dit geld met name voor de Britten, de grootste groep buitenlandse toeristen in Spanje.

Volgens jaar wordt voor Britten een vakantie in Spanje opnieuw duurder, tussen 5 en 10 procent. De koersdaling van de Pond als gevolg van de Brexit en de hogere prijzen in euro’s voor logies in Spanje drijft de prijs van een verblijf in Spanje voor hen aardig op. 

Peter Fankhauser van reisorganisatie Thomas Cook zegt dat er onvoldoende bedden zijn voor zoveel vraag. Wel wijst hij erop dat de markten in Egypte en Turkije een voorzichtig herstel tonen na de problemen daar als gevolg van de veiligheid en politieke instabiliteit.

Dit vind je misschien ook leuk