Politie-rekening rond referendum Catalonië: 31,7 miljoen euro

door admin
Politie-rekening rond referendum Catalonië: 31,7 miljoen euro

Dit blijkt uit gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken die zegt dat de kosten voor de nationale politieagenten 11,2 miljoen euro zijn, voor de Guardia Civil 9,2 miljoen. Daar komt nog 11,3 miljoen euro bij voor levensonderhoud van de agenten en 5,5 miljoen euro voor de cruiseschepen als accommodatie. Agenten die op de schepen verblijven ontvangen een toeslag van 95 euro per dag op hun normale salaris. Voor de politieofficieren en agenten in andere delen van Catalonië gaat het om een toelage van 110 euro per dag. 

De cruisschepen The Rhapsody en Moby Dada liggen sinds 20 september in de haven van Barcelona en zouden volgens het oorspronkelijke plan op 5 oktober vertrekken. Hun aanwezigheid is echter verlengd met nog een week. Er ligt daarbij nog een derde schip, de GNV Azzura in de haven van Tarragona. Die blijft ook nog een week. 

Van beide politiekorpsen zijn er normaal gesproken al 6.000 agenten in Catalonië. Daar kwamen er zeker 10.000 bij uit andere delen van Spanje. Uiteindelijk hebben de agenten op 1 oktober op moeten treden omdat de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra in tegenstelling tot wat hun was opgedragen door het hooggerechtshof overwegend passief bleef bij de stemlokalen. 

Dit vind je misschien ook leuk