Een verzekering in Spanje met dekking bij ernstige ziektes

door admin
Een verzekering in Spanje met dekking bij ernstige ziektes

Wat nu? Heb ik wel toegang tot de beste specialisten? Moet ik misschien toch maar een second opinion opvragen? Waar ga ik heen? Wie dekt al die kosten? En wat als ik niet meer zal genezen, kan ik het mij dan permitteren om te stoppen met werken of die verre reis maken die ik altijd al had willen doen?

Wanneer je resident bent in Spanje heb je, wanneer je sociale lasten afdraagt, recht op zorg via de Seguridad Social. Daarnaast kun je ervoor kiezen een particuliere zorgverzekering af te sluiten. De beperkingen bij de Seguridad Social zijn voornamelijk de lange wachttijden en het toegang hebben tot slechts één aangewezen specialist. Bij de particuliere zorg daarentegen zijn de wachttijden minimaal en kan men zelf beslissen naar welke specialist men gaat.

Hierbij kan er zelfs gekozen worden om dekking in het buitenland te hebben. Toch zitten hier ook limieten op. Wanneer je bijvoorbeeld behandeld zou willen worden in een gespecialiseerd medisch centrum in de USA, zoals bijvoorbeeld het John Hopkins ziekenhuis in Baltimore of het Anderson Cancer Centre in Houston, zouden deze kosten ver boven de limieten van een standaard restitutiepolis kunnen komen.

Zorgverzekeraar DKV heeft een nieuwe verzekering op de markt gebracht waarbij zij alles voor je regelen en de kosten voor rekening nemen. Ook voor reis- en verblijfkosten voor de patiënt en een meereizend(e) familielid of kennis en eventueel een donor. Daarnaast worden medicijnen bij terugkomst ook nog tot 50.000 euro vergoed. Dit alles voor nog geen 10 euro per maand (bij leeftijd van 40 jaar).

Naast een verzekering die de medische kosten dekt, is het ook mogelijk een verzekering af te sluiten die een geldbedrag beschikbaar stelt op het moment dat er een ernstige ziekte wordt geconstateerd. Dit bedrag kan men dan vrij besteden. Deze dekking komt samen met een overlijdensrisicodekking. Bij een verzekerd bedrag van bijvoorbeeld 50.000 euro met dekking voor dit bedrag bij zowel ernstige ziekte als overlijden, komt de maandpremie uit op 17 euro (leeftijd van 40 jaar).

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Hypotienda. Vraag ook naar de huidige acties. Tot 30 oktober ontvangt men 25% op een restitutiepolis met werelddekking.

Dit vind je misschien ook leuk