Real Madrid wint na zinderende finale voor de twintigste keer Copa del Rey

door admin

Osasuna geloofde tot het einde in de overwinning door een doelpunt van Lucas Torró. Helaas ging de winst aan hun neus voorbij door de Braziliaan Rodrygo Goes. De ‘Merengues’, of ‘Los Blancos’ zoals de spelers van Madrid ook genoemd worden, profiteerden optimaal van hun ervaring in dit soort wedstrijden. Uiteindelijk zijn het Los Blancos die hun prijzenkast aanvullen met hun twintigste Copa del Rey-trofee, de eerste sinds 2014, de enige titel die Ancelotti ‘miste’ in zijn tweede periode aan het roer.

Na het geweldige gefluit van het volkslied door het voltallige Osasuna-publiek begon de wedstrijd in stijl voor Real Madrid. Al in de tweede minuut scoorde Rodrygo na een goede actie van Vinícius Júnior. De eerste helft eindigde met een gele kaart voor Vinicius voor het protesteren tegen een actie.

In de tweede helft beet Osasuna fel van zich af. Na de rust maakten Osasuna gelijk door een doelpunt van Torró en kwam net als in 2005 dicht bij een overwinning. De Osasuna-aanhangers waren door het dolle. In de slotfase wist Real Madrid 2-1 te maken. Opnieuw was het Rodrygo die scoorde.

De opstelling en de doelpunten

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga; Tchouameni (Rüdiger, min.69), Kroos (Modric, min.80), Valverde; Rodrygo (Asensio, min.88), Benzema en Vinicius.

Osasuna: Herrera; Peña (Kike Barja, min.75), Aridane, David García, Cruz; Moncayola, Torró (Ibáñez, min.86), Oroz, Moi Gómez (Kike García, min.86); Abde (Rubén García, min.75) en Budimir (‘Chimy’ Ávila, min.70).