Gouden Schoen voor Messi

door admin
Gouden Schoen voor Messi

Hij scoorde er vorig seizoen 50, 4 meer dan collega-topscoorder Ronaldo van Real Madrid.

De prijs droeg hij op aan zijn teamgenoten. ‘Het is een prijs voor het maken van doelpunten, maar zonder mijn ploeggenoten was dat niet mogelijk geweest’, aldus Messi terwijl hij de Gouden Schoen in ontvangst nam.

‘Ik strijd niet voor individuele trofeeën maar voor titels. Mijn doelen zijn kampioen worden in de competitie, de Copa del Rey winnen en de Champions League. Dat zijn doelstellingen voor de hele ploeg,’

Messi won al eerder een Gouden Schoen. Dat was in 2010, toen hij 34 doelpunten scoorde. Ditmaal ontving hij de Schoen uit handen van Luis Suarez Moramontes, voormalig Spaans international en speler van Barcelona. Hij won in 1960 als enige Spanjaard de Gouden Bal.

Gouden Bal

Messi is een van de 23 genomineerden voor de Gouden Bal 2012 van de Internationale Voetbalbond FIFA. De Spaanse genomineerden zijn: Iker Casillas, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Xabi Alonso en Xavi Hernández.

De andere genomineerden zijn: Sergio Agüero (ARG/Manchester City), Mario Balotelli (ITA/Manchester City), Karim Benzema (FRA/Real Madrid), Gianluigi Buffon (ITA/Juventus Turin),  Didier Drogba (CIV/Chelsea, Shanghai Shenhua), Radamel Falcao (COL/Atlético Madrid), Zlatan Ibrahimovic (SUE/Milán AC, Paris-SG), Manuel Neuer (ALE/Bayern Munich), Neymar (BRA/Santos), Mesut Ozil (ALE/Real Madrid), Andrea Pirlo (ITA/Juventus Turin), Wayne Rooney (ANG/Manchester United), Yaya Touré (CIV/Manchester City), Robin van Persie (HOL/Arsenal, Manchester United).

Teinteresa, Voetbal International

Dit vind je misschien ook leuk